EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Biden palmt vanaf zondagavond hoofdstad in: zo ondervinden Brusselaars straks de komst van ‘de machtigste man ter wereld’

Brussel/EvereZondagavond, Melsbroek. Amerikaans president Joe Biden zet voet aan wal in ons land. Als decor voor die presidentiële stappen op EU-bodem is Brussel natuurlijk een symbolische, maar vanzelfsprekende keuze. En hoewel de leider van de vrije wereld er vooral staatshoofden en regeringsleiders zal ontmoeten, ziet onze hoofdstad er tijdens zijn verblijf  net een tikkeltje anders uit dan gewoonlijk. Met veiligheidsperimeters en verzegelde riooldeksels tot terrassen die op politiebevel dicht moeten als gevolg. 

  1. Mounir (26) overleden na arrestatie: “Hier komen rellen van”
    Schaarbeek

    Mounir (26) overleden na arrestatie: “Hier komen rellen van”

    Mounir, een 26-jarige man uit Schaarbeek, overleed donderdagnamiddag in het ziekenhuis na een politie-interventie. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Dat parket heeft een onderzoek geopend naar de juiste omstandigheden van de arrestatie en het overlijden. De zus van de twintiger verklaarde ook aan RTL dat haar broer verschillende verwondingen vertoonde, die volgens haar alleen afkomstig kunnen zijn van politiegeweld. “De blunders van de politie stoppen niet”, klinkt het.