Christian Hublau (centraal) met zijn ploeg.
Volledig scherm
Christian Hublau (centraal) met zijn ploeg. © Baert Marc

Bibliotheek op wieltjes zet Brusselse daklozen aan het lezen: “Die boeken terugbrengen is voor sommigen een zeer belangrijk gebaar”

Er was al een douche- en wasdienst voor Brusselse daklozen, maar recent kwam er nog een nieuwe toevoeging. Voor het project ‘Street&Read’ sloegen verschillende organisaties de handen in elkaar om een mobiele bibliotheek voor daklozen op poten te zetten. “Het geeft hen het gevoel dat ze meer zijn dan daklozen, dat ze ook mensen met een cultuur zijn.”

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

 2. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud