De straat is afgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
De straat is afgesloten. © Casandra Schaut

Bewoners moeten huizen verlaten door scheuren in de muren: “Plots begon alles te kraken, we moesten daar zo snel mogelijk weg”

AnderlechtIn de Gounodlaan en op het Verdiplein in Anderlecht hebben tal van families hun huis moeten verlaten vrijdagavond. Een groot waterlek bracht de stabiliteit van zes huizen serieus in het gedrang. Overal verschenen scheuren en stukken van het plafond kwamen naar beneden. In totaal moesten 64 bewoners hun woning verlaten en ergens anders de nacht doorbrengen. “Mogelijk moet een deel van ons huis afgebroken worden”, reageert een bewoner. 

  1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
    Livios

    Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

    De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.