.
Volledig scherm
PREMIUM
. © rv

Bewakingsbeelden toonden hoe Benjamin P. (23) de 55-jarige Maria op de sporen duwde, zo kon metrobestuurder Youssef op het nippertje haar leven redden

BrusselHet was de 23-jarige Fransman Benjamin P. die vrijdagavond de 55-jarige Maria P. op de sporen duwde in metrostation Rogier in Brussel. Dankzij een ultieme reflex van metrobestuurder Youssef kon het metrostel nog net op tijd stoppen. Mogelijk zag hij in de tunnel al dat er iets gaande was in het station, waardoor hij op tijd kon stoppen. MIVB-woordvoerder An Van hamme legt uit hoe het kan dat de bestuurder zo snel kon stoppen.

  1. ‘In ‘t Spinnekopke’ aan het Bloemenhofplein opent opnieuw de deuren: “De charmante sfeer van de brasserie hebben we behouden”
    Brussel

    ‘In ‘t Spinnekop­ke’ aan het Bloemenhof­plein opent opnieuw de deuren: “De charmante sfeer van de brasserie hebben we behouden”

    Na twee weken sluiting is het weer mogelijk om te gaan tafelen in ‘In ‘t Spinnekopke’ aan het Bloemenhofplein. De brasserie draaide een tijdje geleden niet zo goed, maar door een recente overname blaast er een nieuwe wind door de zaak. “We willen dat de brasserie terug een ontmoetingsplaats voor de buurt wordt”, aldus de nieuwe uitbaatster Esther.