Volledig scherm
© Marc Baert

Betoging voor overleden Ibrahima (23) ontspoort volledig: meer dan 100 arrestaties, relschoppers bekogelen politiekantoor met molotovcocktails

BrusselMeer dan 400 mensen hebben woensdag betoogd bij het Noordstation in Brussel om duidelijkheid te vragen over de dood van Ibrahima Barrie. De 23-jarige jongeman overleed zaterdagavond nadat hij door de politie was opgepakt. De optocht verliep aanvankelijk vreedzaam, maar omstreeks 16 uur sloeg de sfeer om. Betogers gooiden met stenen en stichtten brand. De oproerpolitie kwam massaal ter plaatse en zette het waterkanon in. Een jongen van 17 jaar raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens getuigen werd hij door de politie geslagen met een wapenstok. Ook vier agenten liepen verwondingen op. “Meer dan 100 mensen zijn gearresteerd”, laat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) weten via Twitter.

408 reacties

 • louis reinquin

  2 maanden geleden
  Trump zet aan tot march op capitool. Hij kon de gevolgen inschatten. Burgemeester Kirr laat een demonstratie toe in tijden van corona en op het gekende gevaar tot oproep rellen en vernietigingen. Hij is verantwoordelijk voor het doen en laten in zijn gemeente. Hij is als eerste die men ter orde moet roepen. Dit zijn dus de momenten waar een democratie faalt. Mijn blijk van medeleven aan inspecteurs van politie die het slachtoffer zijn geworden.
 • Francois Vleminckx

  2 maanden geleden
  Iedereen die opgepakt is geworden, allemaal al vrij, gebrek aan bewijzen.....Toch nogal een gerecht dat wij hier hebben.
 • Eddy DESMET

  2 maanden geleden
  Een belangrijke prioriteit is dat wie schade veroorzaakt ervoor opdraait. Dat lijkt me niet meer dan gerechtvaardigd. Voor minderjarigen draaien de ouders op en wie meerderjarig is, wordt opgevolgd totdat ALLE schade vergoed is. Desnoods via de belastingen het verschuldigde bedrag recupereren.
 • Sobek Wessels

  2 maanden geleden
  Het verbaast mij Telkens Opnieuw Hoe de verantwoordelijke , De Burgemeester en Minister van Binnenlandsezaken Geen verantwoordelijkheid moeten Nemen ? De burgemeester Moet minstens ontslagen worden ...Toestemming geven voor een betoging waarvan je op voorhand al kan weten dat het uit de hand gaat lopen . Want dat gebeurt elke keer opnieuw met die gastjes ! En dit tijdens deze Corona pandemie waar samen scholingen verboden zijn ? Krijgen al deze Deelnemers Nu een Boete van 750 euro ?
 • Guy Stanbel

  2 maanden geleden
  Iemand die denkt dat het geklaag nog enig oor krijgt ... de politiekers hebben al lang hun volk verraden en dit is het resultaat. Nu gaan wij nog betalen voor de zonnepanelen en de vingerafdrukken gaan ons afgedwongen worden want wij brave burgers zijn de echte criminelen. Vanaf dat ik kan, ben ik hier weg ... Dat Europa zijn plan trekt met zijn boeltje, binnen ettelijke jaren is dit het derdewereldland! Ik ben alvast niet van plan om mee de fles op te gaan en voor hun onkunde te betalen!
 1. Enkele honderden fietsers eisen extra versoepelingen voor jeugd in Ter Kamerenbos
  Brussel

  Enkele honderden fietsers eisen extra versoepe­lin­gen voor jeugd in Ter Kamerenbos

  Enkele honderden fietsers hebben zich zondag, voor de derde week op rij, verzameld in het Ter Kamerenbos in Brussel om actie te voeren tegen de coronamaatregelen. De versoepelingen die de regering vrijdag heeft aangekondigd, gaan voor hen niet ver genoeg, zeker niet voor de jeugd. Die heeft het volgens de actievoerders extra zwaar door de lockdown. De actie, onder de noemer ‘Cycle for Freedom’, verliep zonder incidenten.
 2. INTERVIEW. Voor Arte Antwerp-oprichter Bertony Da Silva is nieuwe winkel in Brussel logische stap: “Arte wil de creatieve scenes in Brussel en Antwerpen met elkaar verbinden”
  Brussel

  INTERVIEW. Voor Arte Ant­werp-oprichter Bertony Da Silva is nieuwe winkel in Brussel logische stap: “Arte wil de creatieve scenes in Brussel en Antwerpen met elkaar verbinden”

  First we take Antwerp, then we take Brussels: een winkel in de Dansaerstraat voelt aan als een logische stap voor Bertony Da Silva, de man achter Arte Antwerp. Met zijn merk heeft de Antwerpenaar de ambitie om uit te groeien tot hét streetwear-label van het land, maar Arte wil als platform verder reiken dan mode alleen. Net daarom is de connectie tussen Antwerpen en Brussel essentieel, legt de creative director uit.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan