Beeld van een eerdere betoging in Brussel
Volledig scherm
Beeld van een eerdere betoging in Brussel © Dieter Nijs

Betoging tegen ‘klassenjustitie’ verboden

BrusselEr was sprake van een betoging in Brussel tegen ‘Klassenjustitie’. Die leek eerst getolereerd te worden, maar op aandringen van minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden, werd die toch verboden. 

 1. Na heisa in Nederland rond avondklok, groeit ook kritiek in Brussel: “Waarom blijven wij strenger dan de rest?”
  PREMIUM
  Brussel

  Na heisa in Nederland rond avondklok, groeit ook kritiek in Brussel: “Waarom blijven wij strenger dan de rest?”

  Al bijna vier maanden moeten Brusselaars door een strengere avondklok binnenblijven tussen 22 en 6 uur. Drie uur langer dan Vlamingen, die enkel tussen middernacht en 5 uur niet de straat op mogen. Hoe verdedigbaar is die strengere aanpak nog? En is de Brusselse regering van plan om de avondklok te verlengen? Brusselse parlementsleden eisen daarover meer uitleg van de regering. “Wij willen wetenschappelijke feiten zien.”
 2. Wordt deze week de week van de jongeren? “Ik ben ervan overtuigd dat het ergste achter de rug is”, zeggen onze Brusselse studenten
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Wordt deze week de week van de jongeren? “Ik ben ervan overtuigd dat het ergste achter de rug is”, zeggen onze Brusselse studenten

  Van tijd tot tijd vragen we aan onze drie Brusselse studenten Charlotte, Inoti en Arthur hoe het met hen gaat in dit surreële academiejaar. Met het Overlegcomité van vrijdag in het vooruitzicht groeit ook bij ons trio de hoop op betere tijden. “Zwaarder dan januari kan niet. Ik ben licht optimistisch over de rest van het schooljaar”, luidt het.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch