Slachtoffer Eunice Osayande (26).
Volledig scherm
Slachtoffer Eunice Osayande (26). © Baert Marc

Bende die vermoorde Eunice (23) in prostitutie dwong veroordeeld tot celstraffen tussen 33 maanden en 4 jaar

BrusselVier Nigerianen die Nigeriaanse meisjes in ons land in de prostitutie dwongen zijn veroordeeld tot celstraffen tussen 33 maanden en 4 jaar. De politie redde drie meisjes uit de klauwen van de bende. Voor slachtoffer Eunice Osayande (23) kwam hulp net te laat. Een klant stak haar dood voor de politie haar kon redden.

 1. Huishoudhulpen klagen moeilijke werkomstandigheden aan bij Dermagne
  Brussel

  Huishoud­hul­pen klagen moeilijke werkomstan­dig­he­den aan bij Dermagne

  De socialistische vakbond ABVV Dienstencheques heeft donderdag een zwartboek afgegeven aan federaal minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). In dat boek kaarten ze via getuigenissen de moeilijke omstandigheden aan waarin huishoudhulpen moeten werken in coronatijden. De vakbond vraagt om de coronamaatregelen voor de sector te verstrengen en om controles uit te voeren zodat de regels worden nageleefd.
 2. INTERVIEW. Illustrator Leo Timmers ontwierp de affiche voor de jubileumeditie van de Jeugdboekenmaand: “Het allerlaatste wat ik wil is een opgestoken vingertje”
  PREMIUM
  Jette

  INTERVIEW. Illustra­tor Leo Timmers ontwierp de affiche voor de jubileume­di­tie van de Jeugdboe­ken­maand: “Het allerlaat­ste wat ik wil is een opgestoken vingertje”

  Voor de vijftigste verjaardag van de Jeugdboekenmaand mocht de Jetse jeugdboekenmaker Leo Timmers (51) er als vanouds op los associëren met maar één doel voor ogen: een sprekend beeld. Het deed de illustrator denken aan de begindagen van zijn carrière, voordat hij alles wat bij het jeugdboekengebeuren komt kijken zelf in handen nam. We praten met de bekroonde illustrator over zijn roots, de impact van corona op het jeugdboek, en waarom niet het belerende maar het visuele in een jeugdboek bijna altijd de hoofdrol speelt. “Ik probeer vooral niet over de hoofden van de kinderen de volwassenen aan te spreken. Daar heb ik een hekel aan.”
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"