Een spelletje Kubb (Beeld ter illustratie).
Volledig scherm
Een spelletje Kubb (Beeld ter illustratie). © Getty Images

Belgisch Kampioenschap Kubb komt naar in Anderlecht

AnderlechtZaterdag 20 en 21 augustus palmt het Belgisch Kampioenschap Kubb het Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht in. Een driehonderdtal deelnemers zullen het er tegen elkaar opnemen in de strijd om de titel.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Start academiejaar aan de VUB, aantal inschrijvingen opnieuw gestegen: “Blij dat we terug fysiek naar de les kunnen gaan”
  PREMIUM
  etterbeek

  Start academie­jaar aan de VUB, aantal inschrij­vin­gen opnieuw gestegen: “Blij dat we terug fysiek naar de les kunnen gaan”

  Op een regenachtige maandag ging het nieuwe academiejaar van start op de Vrije Universiteit Brussel. Voor het vijfde jaar op rij zag de Brusselse universiteit het aantal inschrijving stijgen. Dit jaar gelden er ook geen covidrestricties meer, een verademing volgens zowel de nieuwe rector als de nieuwe studenten. “Door het uitblijven van beperkingen kunnen we weer volop inzetten op het gemeenschapsgevoel binnen onze campus.”