Laureaten Haïtam Sahil (20), Mathieu Stroeykens (20), en Chris Niyonkuru (19): “Jongeren met een migratieachtergrond denken vaak dat de studies niet aan hen besteed zijn. Projecten als DIApositief kunnen hen over de streep trekken."
Volledig scherm
Laureaten Haïtam Sahil (20), Mathieu Stroeykens (20), en Chris Niyonkuru (19): “Jongeren met een migratieachtergrond denken vaak dat de studies niet aan hen besteed zijn. Projecten als DIApositief kunnen hen over de streep trekken." © Marc Baert

Balie Brussel helpt jongeren met migratieachtergrond aan rechtenstudie: “Diversiteit wordt niet weerspiegeld in de advocatuur”

Brussel2 februari werd de nieuwe campagne van het DIApositief-project gelanceerd in het justitiepaleis. Met dat project streeft Balie Brussel naar een meer diverse en inclusieve advocatuur, via een essaywedstrijd voor laatstejaars secundair onderwijs met een migratieachtergrond. De winnaar krijgt een rechtenstudie en bijhorend materiaal betaald. “Jongeren met een migratieachtergrond denken vaak dat de studies niet aan hen besteed zijn. Die gedachtegang vormt een grote barrière.”