De bestuurder verloor de controle over zijn wagen.
Volledig scherm
De bestuurder verloor de controle over zijn wagen. © Manuel von Rahden (via Bruzz)

Automobilist vliegt uit de bocht en belandt op leeg terras: voetganger lichtgewond

BrusselOp de hoek van de Stalingradlaan en de Rogier van de Weydenstraat is een automobilist woensdag ingereden op een leeg terras. Een voetganger raakte lichtgewond.

 1. Verpleegkundigen en zorgpersoneel verzamelen in Brussel voor een ‘SOS’
  Brussel

  Verpleeg­kun­di­gen en zorgperso­neel verzamelen in Brussel voor een ‘SOS’

  Tientallen verpleegkundigen en zorgpersoneel verzamelden zondag vanaf 14 uur op de Kunstberg in Brussel om hun woede te uiten en te waarschuwen voor de verslechtering van de zorg als hun beroep niet structureel wordt opgewaardeerd. Onder het motto “zorgpersoneel in nood” slaakten ze een SOS en zwaaiden met spandoeken waarvan een aantal rechtstreeks de regering en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke interpelleerden.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.