Vrije Universiteit Brussel
Volledig scherm
© Vrije Universiteit Brussel

Archeologen VUB bestuderen toekomst en verleden van Belgische kustlijn

Etterbeek/OostendeArcheologen van de Vrije Universiteit Brussel gaan de volgende vier jaar, samen met een multidisciplinair team van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), de KULeuven en Hogeschool West-Vlaanderen (Howest), het kustlandschap in en rond Oostende bestuderen. Het onderzoek is niet enkel van archeologisch belang, maar kan uitmonden in een reeks aanbevelingen over de toekomst van onze kustlijn in een veranderend klimaat.

 1. 

Brusselse handelaars houden hun hart vast voor de volgende WK-matchen: “Ons café was gevuld met bange gezinnen en kinderen”
  PREMIUM
  Brussel

  Bruss­else handelaars houden hun hart vast voor de volgende WK-mat­chen: “Ons café was gevuld met bange gezinnen en kinderen”

  “De komende matchen doen we niet open. Het is al die miserie niet waard.” Handelaars in de Brusselse Lemonnierwijk reageren met afkeer op de rellen na de WK-wedstrijd. Oók diegene met Belgo-Marokkaanse roots. “We veroordelen de relschoppers, maar toch worden we over dezelfde kam geschoren. Terwijl ook wij niet begrijpen waarom ze zich zo agressief gedragen.”
 2. Slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie bij Rainbow House Brussels
  Brussel

  Slechts vijf online meldingen rond LG­BTQIA+-fo­bie bij Rainbow House Brussels

  Het Rainbow House Brussels, het platform dat alle Brusselse LGBTQIA+-organisaties verenigt, heeft dit jaar tot dusver slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie ontvangen, zo blijkt uit gegevens die Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) opvroeg bij Staatssecretaris van Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou. “Wie als LGBTQIA+-persoon ooit al eens door Brussel wandelde, weet helaas dat dat cijfer nooit kan kloppen”, stelt Debaets.
 1. Fanfare en harmonie swingen met Günther Neefs: eerste concert samen smaakt meer
  Halle

  Fanfare en harmonie swingen met Günther Neefs: eerste concert samen smaakt meer

  De Sint-Martinusfanfare en de Harmonie Sinte-Cecilia uit Halle concerteerden voor het eerst samen. “Het was puzzelen om dit vijftigkoppige orkest een plaatsje te geven op het podium maar het volgelopen cc ’t Vondel genoot zichtbaar van de muzikale avond”, klinkt het enthousiast bij beide verenigingen. Het eerste deel nam het orkest volledig voor zijn rekening, met zowel uitdagende als herkenbare muziek onder leiding van dirigent Olivier Brichau. Na de pauze trokken de muzikanten samen met crooner Günther Neefs op muzikale roadtrip langs de befaamde Route 66. Evergreens als ‘Summertime’, ‘Sweet home Chicago’, ‘Strangers in the night’ en ‘Born to be wild’ passeerden de revue.