Leonardo Di Caprio
Volledig scherm
Leonardo Di Caprio © ANP Kippa

Applaus van Leonardo DiCaprio voor Brusselse dieselban

De Brusselse regering kan op complimenten rekenen van niemand minder dan filmster Leonardo DiCaprio. Hij juicht de beslissing om dieselwagens vanaf 2030 te bannen uit de stad toe. De maatregel maakt deel uit van het klimaatplan ven het Brussels Gewest.

20 reacties

 • corry pauwels

  2 jaar geleden
  Dieselwagens(nieuwe) zijn tegenwoordig zo “schoon” als iets. En wat met elektrisch ? Tja, dat ding heeft een batterij nodig en die batterij is dus totaal niet recycleerbaar ... Daar zit je dan met de zogezegde schone energie. Net hetzelfde als met de zonnepanelen .. Allemaal batterijen die de afvalberg vergroten. Maar als er auto’s bestaan die op water kunnen rijden dan wordt dat geband. Stel u voor dat de oliemaffia ineens geen inkomsten meer heeft. Aan alles is pro en contra.
 • Kim Faes

  2 jaar geleden
  Electrische wagens zijn geen haar beter dan diesel
 • eric maier

  2 jaar geleden
  applaus van een hedendaagse clown. hij vergeet zijn privejet, benzinezuipende sportwagens, megagroot energievragende woning, peperdure vakanties met luxejachten etc.... en dan staat hij handjes te klappen voor een dieselban te Brussel, een stad die hij niet kent en misschien van denkt in Nederland te liggen. Klimaat oke, daar moet wat aan veranderen, maar ik denk dat hij in de USA zeer veel werk voor de boeg heeft en beter even niet uit het raam kijkt naar een ander continent.
 • JEAN-PIERRE RIBOT

  2 jaar geleden
  Welke ecologische impact (footprint) heeft zijn levensstijl op onze omgeving? Begin met je eigen te analyseren ipv mensen te culpabiliser die hun dieselwagentje nodig hebben om aan hun dagelijkse noden en deze van hun familie amper te kunnen voldoen. Hij is de nieuwe pastoor die zijn waarheden verkondigd vanuit zijn modernere preekstoel: doe wat ik zeg, maar kijk vooral niet naar wat ik doe.
 • Felix Strackx

  2 jaar geleden
  Di Caprio is zo zot als Howard Hughes die hij speelde in Aviator. Dat krijg je als je je te fel inleefd in een rol zeker?
 1. Burgerlijke partijen verzetten zich niet tegen twee aparte processen na aanslagen in 2016
  Zaventem

  Burgerlij­ke partijen verzetten zich niet tegen twee aparte processen na aanslagen in 2016

  Volgens de burgerlijke partijen staat niets in de weg dat de terreurgroep die verantwoordelijk was voor de aanslagen in Parijs en Brussel, in november 2015 en maart 2016, op twee verschillende processen terechtstaat. Dat heeft meester Hamid El Abouti, die optreedt voor verschillende slachtoffers, maandag gezegd aan de kamer van inbeschuldigingstelling. Die moet zich buigen over de doorverwijzing van de verdachten in het dossier rond de aanslagen in Brussel.