Applaus, tranen van geluk en onzekerheid bij sans-papiers na opschorting hongerstaking: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”

BrusselApplaus, vele woorden van dank voor de hulpverleners en vooral veel tranen van geluk. De honger- en dorststaking in de Begijnhofkerk is woensdagnamiddag met een emotionele ontlading opgeschort. Wekenlang aten de sans-papiers niet, dagenlang werd er niet gedronken. Maar de vreugde moest al snel ook weer plaatsruimen voor onzekerheid. 

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. Geen vuurwerk toegelaten in Sint-Genesius-Rode
  Sint-Genesius-Rode

  Geen vuurwerk toegelaten in Sint-Genesius-Ro­de

  In Sint-Genesius-Rode mag je geen vuurwerk afsteken. Ook op oudejaar is dat verbod geldig. Het schepencollege kan wel uitzonderingen toe staan maar zelf dan wordt elke aanvraag goed bekeken. De voorbije jaren vond er tijdens het jaarmarktweekend in september wel nog een vuurwerk plaats maar ook dat is intussen afgevoerd. Vooral het dierenwelzijn speelde een rol in de beslissing. Actieve controles komen er niet door de politie maar als wie betrapt wordt op het afsteken van vuurwerk kan wel beboet worden.
 2. Bryan Smeets (RWDM) naar de B-kern verwezen: middenvelder met vijf assists achter zijn naam mag vertrekken
  voetbal challenger pro league

  Bryan Smeets (RWDM) naar de B-kern verwezen: middenvel­der met vijf assists achter zijn naam mag vertrekken

  Bryan Smeets zal wellicht niet meer uitkomen voor RWDM. De aanvallende middenvelder kreeg gisteren op sinterklaasdag te horen dat hij niet langer welkom is bij de hoofdmacht van de Brusselse club, die de laatste twee weken door een dal gaat. Smeets kreeg tijdens een gesprek te horen dat hij op zoek mag naar een andere club. In afwachting traint hij apart .