De politie neemt Anuna De Wever mee naar het commissariaat. Samen met twaalf andere activisten krijgt ze een GAS-boete.
Volledig scherm
De politie neemt Anuna De Wever mee naar het commissariaat. Samen met twaalf andere activisten krijgt ze een GAS-boete. © BELGA

Anuna De Wever en 15 andere activisten opgepakt bij acties voor klimaatvriendelijke regering

Zestien activisten, waaronder Anuna De Wever, zijn opgepakt toen ze protesteerden in buurt van de Wetstraat en het Koninklijk Paleis. Met twee afzonderlijke acties pleitten de activisten voor een regering die zorg draagt voor het klimaat.

  1. Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatregelen in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasietjes gebruiken”
    PREMIUM
    Vlaamse Rand

    Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatrege­len in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasie­tjes gebruiken”

    Voor zowel Marc Noppen als Dirk Devroey is het zonneklaar: de Brusselse regering kwam gisteren rijkelijk te laat met haar forse set maatregelen. Tegelijkertijd juichen beide heren de aanscherpingen toe, en lijkt het hen niet meer dan logisch dat een dergelijk strikt regime ook in de Vlaamse Rand wordt opgelegd. Morgen komen de negentien burgemeesters van de Vlaamse Rand rond Brussel samen om zich te buigen over extra coronamaatregelen voor de Rand. “Er is geen muur tussen Brussel en de Rand die het virus tegenhoudt.”