De politie neemt Anuna De Wever mee naar het commissariaat. Samen met twaalf andere activisten krijgt ze een GAS-boete.
Volledig scherm
De politie neemt Anuna De Wever mee naar het commissariaat. Samen met twaalf andere activisten krijgt ze een GAS-boete. © BELGA

Anuna De Wever en 15 andere activisten opgepakt bij acties voor klimaatvriendelijke regering

Zestien activisten, waaronder Anuna De Wever, zijn opgepakt toen ze protesteerden in buurt van de Wetstraat en het Koninklijk Paleis. Met twee afzonderlijke acties pleitten de activisten voor een regering die zorg draagt voor het klimaat.

 1. Jan Kooijman en SBS vrijgesproken voor belaging
  Brussel

  Jan Kooijman en SBS vrijgespro­ken voor belaging

  Mediabedrijf SBS - het moederbedrijf van de commerciële zenders VIER en VIJF - en presentator Jan Kooijman (39) zijn door de Brusselse correctionele rechtbank vrijgesproken voor belaging, elektronische overlast en laster. Eerder had het parket de opschorting gevraagd omdat ze bij de voorbereiding van het programma ‘Opgejaagd’ in 2016 een voormalig dierenarts zouden lastig gevallen hebben, hoewel de man herhaaldelijk zou aangegeven hebben dat hij niet aan het programma wilde meewerken. De rechtbank achtte dit niet bewezen.
 2. Hugo (45) hult honderdtal handelszaken in eindejaarssfeer als ‘Art Hugo EP’: “Schilderen als therapie”
  Sint-Agatha-Berchem

  Hugo (45) hult honderdtal handelsza­ken in eindejaars­sfeer als ‘Art Hugo EP’: “Schilderen als therapie”

  Ooit sierde Hugo de Jesus (45) - nom de plume Art Hugo EP - als raamschilder tientallen Brusselse handelszaken, maar toen namen printers en stickers zijn werk stilaan over en schakelde hij noodgedwongen over naar een doordeweekse job. Na een burn-out nam de Dilbekenaar het penseel opnieuw op en kreeg hij een speciaal verzoek van het gemeentebestuur van Sint-Agatha-Berchem: handelszaken decoreren in eindejaarsthema.
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon