De jongeren van het jeudghuis Centre de Jeunes d’Anderlecht trokken met z'n vijven naar Verviers, maar zijn intussen met vijftien.
Volledig scherm
De jongeren van het jeudghuis Centre de Jeunes d’Anderlecht trokken met z'n vijven naar Verviers, maar zijn intussen met vijftien. © FEA

Anderlechtse jongeren gaan speelplein in zwaar getroffen Verviers heraanleggen

AnderlechtDe Anderlechtse jongeren die vorig weekend de handen uit de mouwen staken om puin te ruimen in het zwaar getroffen Verviers gaan een speelplein heraanleggen in de Luikse stad. Daartoe roept het Centre de Jeunes d’Anderlecht iedereen op om een som te storten zodat de werken zo snel mogelijk van start kunnen gaan.

 1. Tientallen hongerstakers starten met dorststaking, 1 sans-papier afgevoerd met nierfalen: “Binnen 24 à 48 uur vallen er slachtoffers”
  Brussel/Elsene

  Tientallen hongersta­kers starten met dorststa­king, 1 sans-pa­pier afgevoerd met nierfalen: “Binnen 24 à 48 uur vallen er slachtof­fers”

  In Elsene zijn elf hongerstakers sinds vrijdagavond ook in dorststaking gegaan. Ook in de Brusselse Begijnhofkerk drinken verschillende sans-papiers geen water meer. Om hoeveel mensen het daar gaat, is niet duidelijk. Michel Genet, directeur van Dokters van de Wereld, waarschuwde zaterdagavond bij RTBF voor slachtoffers binnen de 24 à 48 uur.
 2. Anderlechtse jongeren druk in de weer in zwaar getroffen Verviers: “Ik heb de oorlog niet meegemaakt, maar ik denk dat de schade in de buurt komt”
  Anderlecht

  Anderlecht­se jongeren druk in de weer in zwaar getroffen Verviers: “Ik heb de oorlog niet meegemaakt, maar ik denk dat de schade in de buurt komt”

  Een groep Anderlechtse jongeren steekt momenteel de handen uit de mouwen in Verviers, de stad die hertekend is door het extreme noodweer van afgelopen donderdag. Onder impuls van Fouad El Abbouti (45) trokken vijf jongeren van het Anderlechtse jeugdhuis Centre de Jeunes d’Anderlecht vrijdag naar de stad aan de Vesder. Intussen hebben ze versterking gekregen van nog eens tien jonge Anderlechtenaren.