Kunstencentrum Bozar werd maandag getroffen door een zware dakbrand.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstencentrum Bozar werd maandag getroffen door een zware dakbrand. © Marc Baert

“Alsof we Notre Dame opnieuw zagen afbranden”: medewerkers Bozar waken hele nacht bij orgel

BrusselDe hele nacht zullen medewerkers van het Brusselse kunstencentrum Bozar waken bij het monumentale orgel in de grote concertzaal. Na de zware dakbrand van maandag sijpelt er nog steeds water binnen op het iconische instrument. “Toen we de vlammen zagen, dachten we even: dit is het einde.”

 1. Facebook voor Fifi: “Op zoek naar een kiné voor je kat of een leuke gadget voor je hond, via MoPETS kan je het allemaal vinden”
  PREMIUM
  Tienen / Brussel

  Facebook voor Fifi: “Op zoek naar een kiné voor je kat of een leuke gadget voor je hond, via MoPETS kan je het allemaal vinden”

  Als het nog niet in huis was, heeft de coronacrisis toch heel wat mensen over de streep getrokken om een dier in huis te halen. Helaas weten honden- en kattenbaasjes niet steeds waar ze terechtkunnen voor bijvoorbeeld gezonde voeding, een goede trimbeurt of willen ze hun huisdier mee op vakantie nemen en weet men niet goed in welk hotel dieren welkom zijn. Daar komt nu verandering in. Dajo Hermans en Nancy Delhalle lanceren MoPETS, een social netwerk voor huisdiereigenaars én professionals.
 2. 18 scholen denken mee over toekomst Nederlandstalig onderwijs in Brussel
  Brussels Gewest

  18 scholen denken mee over toekomst Nederlands­ta­lig onderwijs in Brussel

  Hoe kunnen we het Nederlandstalig onderwijs in Brussel nog beter maken? Op die vraag hebben directies en leerkrachten van achttien Brusselse scholen uitgebreid geantwoord. Hun aanbevelingen worden gebruikt om het toekomstige beleid van het Brussels onderwijs uit te stippelen. Sven Gatz (Open Vld), bevoegd collegelid voor Nederlandstalig onderwijs in de Vlaamse Gemeenschapscommissie, maakte de aanbevelingen dinsdag bekend.
 3. Vakbond VSOA is verbaasd over aanklacht van politiegeweld na Brusselse betoging
  Brussel

  Vakbond VSOA is verbaasd over aanklacht van politiege­weld na Brusselse betoging

  Afgelopen weekend werd bekend dat politievakbond ACOD in een brief naar Brussels burgemeester Philippe Close heeft aangeklaagd dat er politiegeweld zou gebruikt zijn tijdens de manifestatie tegen klassenjustitie van 24 januari. Bij politievakbond VSOA is maandag een ander signaal te horen: de vakbond heeft geen weet van onregelmatigheden. De vakbond vermoedt zelfs dat vanuit extreem-linkse hoek politieke druk wordt gezet.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch