BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Alle verdachten van de aanslagen in Zaventem en Brussel naar assisen doorverwezen

In het dossier over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem zullen tien verdachten zich moeten verantwoorden voor het hof van assisen. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.

 1. Rookmelder en alerte buren voorkomen beginnende brand: “De hond van de bewoners was duidelijk opgelucht dat we hem konden bevrijden”
  Sint-Agatha-Berchem

  Rookmelder en alerte buren voorkomen beginnende brand: “De hond van de bewoners was duidelijk opgelucht dat we hem konden bevrijden”

  De Brusselse brandweerdienst heeft deze morgen een interventie gehad in een appartement dichtbij het Jean Monnetpark in Sint-Agatha-Berchem. Daar ging een brandalarm af en alerte buren hadden de hulpdiensten gewaarschuwd. Eenmaal ter plaatse bleek er inderdaad een brandgeur te zijn, maar de brandweer kon gelukkig het ontstaan van een echte brand op tijd vermijden. Bovendien haalden ze de hond van de bewoners, die op dat moment alleen was in het appartement, uit de benarde situatie.
 2. Student bevangen door rook bij brand in studentenwoning
  Sint-Gillis

  Student bevangen door rook bij brand in studenten­wo­ning

  Het vuur in de studentenwoning brak omstreeks 01.30 uur uit, in een van de kamers op de eerste verdieping. De brandweer kon het vuur blussen maar de kamer raakte zwaar beschadigd. In de gemeenschappelijke ruimtes op het gelijkvloers is er ook waterschade. De student die in de getroffen kamer verbleef, had rook ingeademd en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. De andere studenten konden naar hun kamers terugkeren nadat die geventileerd werden en de brandweer de CO-gehaltes had gecontroleerd.