Links: prof. dr. ir. Damya Laoui en Yamina Krossa. Rechts: Alex Agnew
Volledig scherm
Links: prof. dr. ir. Damya Laoui en Yamina Krossa. Rechts: Alex Agnew © VUB/Jelle Vermeersch

Alex Agnew doneert 90.000 euro voor kankeronderzoek VUB

EtterbeekHet VUB Yamina Krossa Fonds haalde 443.327 op voor het onderzoek van professor-doctor Damya Laoui. Haar team werkt aan de ontwikkelingen van een kankervaccin tegen terugkerende tumoren en uitzaaiingen. Dankzij de som kunnen de eerste klinische studies voorbereid worden. Ook komiek Alex Agnew draagt zijn steentje bij, met maar liefst 90.000 euro.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
  PREMIUM

  Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

  Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
  Brussel