De maffiabaas werd gearresteerd in samenwerking met de Italiaanse anti-maffia-brigade.
Volledig scherm
De maffiabaas werd gearresteerd in samenwerking met de Italiaanse anti-maffia-brigade. © Belga/Photo News

Albanese maffiabaas die al 17 jaar wordt gezocht, blijkt in Brussel te wonen

BrusselEen Albanese maffiabaas waar internationale politiediensten al 17 jaar jacht op maken is gearresteerd in Brussel. Dat heeft het Brusselse gerecht bevestigd aan HLN. Ilir Meto (56) - bijnaam ‘Il Dottore’ of ‘de dokter’ - kreeg in totaal 29 jaar celstraf en was al spoorloos sinds 2004. Nu blijkt dat hij in Brussel woonde met zijn vrouw en kinderen.

34 reacties

 • Rogé Brouwers

  1 jaar geleden
  Hoe zou dat nu toch komen.
 • johan vankeirs

  1 jaar geleden
  17 jaar gezocht,dit kan enkel in een klein landje gelijk Belgie.Een parel voor criminelen.Zou ons land eigenlijk nog weten wie hier allemaal vertoeft en in welke omstandigheden.Geld geeft macht,dit kunnen we dagelijks ervaren.Waar is het mooie Belgie van vroeger gebleven.?
 • Jan Janssens

  1 jaar geleden
  Alweer goed gewerkt door de federale politie! De zoveelste afgang van jewelste!
 • Patrick Vriends

  1 jaar geleden
  En hoeveel wonen er nog ik zou ze de kost niet willen geven .
 • camiel huughe

  1 jaar geleden
  Een geluk dat buitenlandse politiediensten de hiaten van de Belgische politiediensten kunnen aanvullen.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidnemend burgemeester van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”
  PREMIUM
  Ganshoren

  INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidne­mend burgemees­ter van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”

  De burgemeesterssjerp van de Brusselse gemeente Ganshoren geeft hij weldra door aan Jean-Paul Van Laethem, maar van een exit uit het politieke leven wil Pierre Kompany (74) nog lang niet weten. De eerste zwarte burgemeester van ons land wil zich blijven focussen op de samenwerking tussen België en Congo, maar ook – en vooral – op zijn familie. “De wil en discipline om te slagen in zijn werk: dat heeft Vincent van mij.”