De maffiabaas werd gearresteerd in samenwerking met de Italiaanse anti-maffia-brigade.
Volledig scherm
De maffiabaas werd gearresteerd in samenwerking met de Italiaanse anti-maffia-brigade. © Belga/Photo News

Albanese maffiabaas die al 17 jaar wordt gezocht, blijkt in Brussel te wonen

BrusselEen Albanese maffiabaas waar internationale politiediensten al 17 jaar jacht op maken is gearresteerd in Brussel. Dat heeft het Brusselse gerecht bevestigd aan HLN. Ilir Meto (56) - bijnaam ‘Il Dottore’ of ‘de dokter’ - kreeg in totaal 29 jaar celstraf en was al spoorloos sinds 2004. Nu blijkt dat hij in Brussel woonde met zijn vrouw en kinderen.

34 reacties

 • roger brouwers

  5 dagen geleden
  Hoe zou dat nu toch komen.
 • johan vankeirs

  6 dagen geleden
  17 jaar gezocht,dit kan enkel in een klein landje gelijk Belgie.Een parel voor criminelen.Zou ons land eigenlijk nog weten wie hier allemaal vertoeft en in welke omstandigheden.Geld geeft macht,dit kunnen we dagelijks ervaren.Waar is het mooie Belgie van vroeger gebleven.?
 • jan janssens

  7 dagen geleden
  Alweer goed gewerkt door de federale politie! De zoveelste afgang van jewelste!
 • Patrick Vriends

  1 week geleden
  En hoeveel wonen er nog ik zou ze de kost niet willen geven .
 • camiel huughe

  1 week geleden
  Een geluk dat buitenlandse politiediensten de hiaten van de Belgische politiediensten kunnen aanvullen.
 1. Vrijdag om 22 uur naar huis, om middernacht mag je opnieuw buiten in Brussel: gemeenteraadslid klaagt “absurditeit” aan
  Brussels Gewest
  50

  Vrijdag om 22 uur naar huis, om midder­nacht mag je opnieuw buiten in Brussel: gemeente­raads­lid klaagt “absurdi­teit” aan

  De avondklok gaat op de schop in de nacht van vrijdag op zaterdag. In Brussel moet je vrijdag tussen 22 uur en middernacht binnenblijven, maar vanaf 1 minuut na klokslag middernacht mag je opnieuw buiten. Brussels parlementslid en gemeenteraadslid in Anderlecht Gilles Verstraeten (N-VA) klaagt deze ochtend op Radio 1 de “absurditeit” ervan aan.
 1. Walvis blikt vooruit op heropening: “Ik hoor van klanten dat ze er zaterdag een maandloon gaan doorjagen, maar wij zitten nog met veel vragen”
  PREMIUM
  Brussel

  Walvis blikt vooruit op heropening: “Ik hoor van klanten dat ze er zaterdag een maandloon gaan doorjagen, maar wij zitten nog met veel vragen”

  Hoewel Senem Onal en Jordan Greenwood met nog heel wat vragen zitten met het oog op de heropening van de horeca, blijven de uitbaters van Café Walvis positief. Het bruisende café-restaurant in de Dansaertstraat gaat komende zaterdag dan wel met gemengd gemoed te lijf, het glas is eerder halfvol dan halfleeg. “We bevinden ons op onbekend gebied. Het is zenuwslopend dat we niet langer dan een paar dagen vooruit kunnen plannen. Maar we gaan onze klanten en medewerkers terugzien. Daar kijken we het meeste naar uit.”
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”