Frank Eeckhout
Volledig scherm
© Frank Eeckhout

Al bijna 400 interventies door de Brusselse politie tijdens oudejaarsnacht - brandweer hele avond in de weer om containers en straatmeubilair te blussen

Brussels GewestDe politiediensten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben de voorbije avond en nacht al 395 interventies uitgevoerd. Ook de brandweerkorpsen hadden hun handen vol, zij zijn al een hele avond in de weer om containers en straatmeubilair te blussen. In totaal werden 129 mensen bestuurlijk aangehouden. Dat meldt de woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene vanochtend.

  1. Trans jongen Luca (13) aangevallen na Pride Brussel: “Hij houdt er een brandwonde, blauwe plekken en nachtmerries aan over”
    Play
    brussel

    Trans jongen Luca (13) aangeval­len na Pride Brussel: “Hij houdt er een brandwonde, blauwe plekken en nachtmer­ries aan over”

    Luca Busard, een trans jongen van dertien jaar, zijn mama en zijn zus zijn het slachtoffer geworden van homofoob geweld na de Pride in Brussel. Op weg naar huis werden ze omsingeld en aangevallen door 20 tot 25 jongeren in Sint-Jans-Molenbeek. De politie bevestigt dat ze die avond ter plaatse zijn gegaan en drie verdachten konden aanhouden. Ze stelden de nodige processen-verbaal op en het parket vorderde een onderzoeksrechter.