Frank Eeckhout
Volledig scherm
© Frank Eeckhout

Al bijna 400 interventies door de Brusselse politie tijdens oudejaarsnacht - brandweer hele avond in de weer om containers en straatmeubilair te blussen

Brussels GewestDe politiediensten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben de voorbije avond en nacht al 395 interventies uitgevoerd. Ook de brandweerkorpsen hadden hun handen vol, zij zijn al een hele avond in de weer om containers en straatmeubilair te blussen. In totaal werden 129 mensen bestuurlijk aangehouden. Dat meldt de woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene vanochtend.

  1. Brusselse sterrenchefs blikken in spanning vooruit op uitreiking Michelinsterren: “Een beetje zoals de rapporten op school”
    PREMIUM
    Brussel/Ganshoren

    Brusselse sterren­chefs blikken in spanning vooruit op uitreiking Michelin­ster­ren: “Een beetje zoals de rapporten op school”

    Maandag vindt de hoogmis van de gastronomische wereld opnieuw plaats: de uitreiking van de Michelinsterren. We meten de temperatuur op bij de Brusselse sterrenchefs Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Franco Spinelli (San Daniele), Giovanni Bruno (Senzanome) en Kevin Lejeune (La Canne en Ville). De Michelins blijven een belangrijke barometer, maar heiligmakend zijn ze nu ook weer niet, lijkt de algemene tendens. “Wie graag gaat tafelen, moet niet alleen op Michelin steunen, maar ook zelf op ontdekking gaan.”