Rudy Vanlancker, eigenaar van het beroemde Brusselse mosselrestaurant Chez Léon, is vorige week woensdag overleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Rudy Vanlancker, eigenaar van het beroemde Brusselse mosselrestaurant Chez Léon, is vorige week woensdag overleden. © Chez Léon/Marc Baert

Afscheid van Brussels horeca-icoon Rudy Vanlancker (63) van Chez Léon: “Zonder hem ziet de Rue des Bouchers er een tikkeltje minder zonnig uit”

Brussel“Wanneer je in China ‘citytrip Brussel’ googelt, prijkt Chez Léon onmiddellijk bij de eerste resultaten.” Maar in de Beenhouwersstraat is het gemis van Rudy Vanlancker (63) nu al voelbaar. Vandaag vindt de uitvaart van de uitbater van het wereldvermaarde Brusselse mosselrestaurant plaats. Portret van een bijzonder man, van wie de opvolging in Chez Léon wel is verzekerd.

  1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
    Spaargids.be

    Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

    De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.