BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Activisten protesteren aan kabinet Demir tegen plasticfabriek Ineos

BrusselHet collectief Ineos Will Fall heeft samen met aanhangers van Greenpeace, Extinction Rebellion en Grootouders voor het Klimaat vrijdagochtend actiegevoerd aan het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in Brussel. Met de actie kanten ze zich tegen de bouw van een grote fabriek door chemiereus Ineos in de Antwerpse haven.

  1. INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidnemend burgemeester van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”
    PREMIUM
    Ganshoren

    INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidne­mend burgemees­ter van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”

    De burgemeesterssjerp van de Brusselse gemeente Ganshoren geeft hij weldra door aan Jean-Paul Van Laethem, maar van een exit uit het politieke leven wil Pierre Kompany (74) nog lang niet weten. De eerste zwarte burgemeester van ons land wil zich blijven focussen op de samenwerking tussen België en Congo, maar ook – en vooral – op zijn familie. “De wil en discipline om te slagen in zijn werk: dat heeft Vincent van mij.”