Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Acht verdachten aangehouden in mensensmokkeldossier

BrusselIn Brussel zijn acht mensen aangehouden in een onderzoek naar mensensmokkel. De verdachten zouden allemaal van Vietnamese origine zijn en op dezelfde manier te werk zijn gegaan als de criminele organisatie die in oktober 2019 bijna veertig mensen had laten sterven in een koelwagen in Engeland.

 1. Eden (20) en Clarissa (19) werden aangevallen door twee drugsverslaafden in Brusselse metro: “Ze waren zo high dat ze niet meer beseften wat ze deden”
  PREMIUM
  Brussel

  Eden (20) en Clarissa (19) werden aangeval­len door twee drugsver­slaaf­den in Brusselse metro: “Ze waren zo high dat ze niet meer beseften wat ze deden”

  Afgelopen zaterdag werd Eden (20) slachtoffer van fysieke agressie in het metrostation van Brussel-Noord. Twee druggebruikers wilden er de handtas van zijn vriendin Clarissa (19) stelen, maar toen ze zich wilden verweren werd het duo aangevallen. Met een gebroken neus en gezwollen oog als gevolg. “Na een slag op mijn gezicht viel ik flauw, en vanaf toen weet ik niets meer.”
 2. INTERVIEW. Sterrenslager Hendrik Dierendonck over de uitdagingen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwerijen ligt in specialisatie, ambacht en kwaliteit”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Sterrensla­ger Hendrik Dierendon­ck over de uitdagin­gen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwe­rij­en ligt in specialisa­tie, ambacht en kwaliteit”

  2022 was een echt prijzenjaar voor Hendrik Dierendonck. Met sterrenzaak Carcasse bekleedt hij tegenwoordig de 8e plaats in de ‘Worlds 101 best steakrestaurants’. Van datzelfde restaurant steeg de rating in Gault&Millau van 13,5 naar 14. En in december sleepte de ambachtsman een gouden en zilveren medaille in de wacht op de ‘World Steak Challenge’. Maar ondanks de successen blijft de West-Vlaamse beenhouwer vooral trouw aan zijn principes. We praten met hem over passie, de toekomst van vlees eten en de Brusselse winkels.