(Archiefbeeld) De AB in Brussel.
Volledig scherm
(Archiefbeeld) De AB in Brussel. © Marc Baert

AB richt fonds op om muzikaal talent en kwetsbare groepen te ondersteunen

BrusselMet de oprichting van het ‘Vrienden van AB’-fonds wil de Brusselse concertzaal jong talent promoten en de toegang tot cultuur laagdrempeliger maken voor de meest kwetsbare groepen. “We hebben geleerd dat we allemaal een diepmenselijke behoefte hebben om samen te komen voor culturele evenementen.” 

 1. De Rode Duivels naar EK-goud schreeuwen? Dat kan je vanaf vandaag op deze plekken in Brussel en de rand
  PREMIUM
  Brussel en rand

  De Rode Duivels naar EK-goud schreeuwen? Dat kan je vanaf vandaag op deze plekken in Brussel en de rand

  Met een jaar vertraging – het coronavirus, weet u wel – doen de Rode Duivels vanaf vanavond een gooi naar hun allereerste EK-titel. Nu duizenden fans door de coronamaatregelen de wedstrijden van de Belgen niet in het stadion kunnen volgen, leveren heel wat gemeenten en cafés extra inspanningen om de EK-sfeer naar ons land te halen. Op deze plaatsen in de Brusselse noordrand kan u de komende weken de Rode Duivels naar EK-goud schreeuwen.
 2. Ouders voeren opnieuw actie aan Vlaamsesteenweg om betere luchtkwaliteit te eisen: “In drie jaar tijd is er niets veranderd”
  Brussel

  Ouders voeren opnieuw actie aan Vlaamse­steen­weg om betere luchtkwali­teit te eisen: “In drie jaar tijd is er niets veranderd”

  Drie jaar na de eerste actie hebben de ouders van het collectief Filter Café Filtré vrijdag aan de Vlaamsesteenweg in Brussel opnieuw actiegevoerd voor een veilige en gezonde schoolstraat. De kinderen van de aanwezige scholen hebben voor de schooldag begon enkele bloemetjes geplant als symbool van de zaadjes en ideeën die niet ontsproten zijn bij de Brusselse politici. De burgerbeweging Filter Café Filtré ijvert voor betere luchtkwaliteit.