Brussels minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (DéFI)
Volledig scherm
Brussels minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (DéFI) © BELGA

Aantal dieren dat in Brussel ingezet wordt voor onderzoek blijft afnemen

Brussels GewestHet aantal dieren dat in het Brussels Gewest gebruikt wordt voor experimentele doeleinden blijft afnemen. In 2020 ging het om bijna 56.000 dieren, een daling met bijna tien procent in vergelijking met het jaar voorheen.

 1. Dag na klimaat­mars bezetten activisten hoofdkan­toor Groen en Ecolo: “Schrap onmiddellijk subsidies voor gascentrales”
  Play
  Brussel

  Dag na klimaat­mars bezetten activisten hoofdkan­toor Groen en Ecolo: “Schrap onmiddel­lijk subsidies voor gascentra­les”

  Leden van het collectief Tegengas bezetten sinds 10 uur de hoofdzetel van Groen en Ecolo in Brussel. Een dag na de grote klimaatmars vragen de activisten dat de daad bij het woord gevoegd wordt. “Meelopen in de klimaatmars betekent kiezen voor een 100 procent duurzame toekomst.” De activisten hebben nu ook hun slag thuisgehaald en krijgen een gesprek met minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). Verder kondigen ze ook aan dat het niet bij deze actie gaat blijven.
 2. Proces rond metissenkinderen gestart: “Veel excuses maar geen schadevergoedingen”
  Brussel

  Proces rond metissen­kin­de­ren gestart: “Veel excuses maar geen schadever­goe­din­gen”

  “België heeft de moed niet gehad om de misdaad te erkennen. Het land wilde niet opdraaien voor de schade.” Dat zei Michèle Hirsch, een van de advocaten van de vijf metissenkinderen die de Belgische staat aanklagen voor misdaden tegen de menselijkheid. De vrouwen werden geboren in het koloniale Congo en waren allen kinderen van Congolese moeders en Belgische vaders. Ze werden bij hun ouders weggehaald vanwege hun gemengde afkomst en in een weeshuis geplaatst.