Herdenking Iwona (30) ze kwam om na een fietsongeval
Volledig scherm
Herdenking Iwona (30) ze kwam om na een fietsongeval © Heroes for Zero

650 personen herdenken Iwona (30) die vorige week omkwam na een ongeval met haar fiets. “Dit zwart punt moest eerder aandacht krijgen”

VorstVrijdagnamiddag en vrijdagavond hielden 650 mensen een wake aan de plek waar Iwona (30) vorig weekend overleed na een verkeersongeval. “We vroegen al meermaals om verkeersdrempels, een betere zichtbaarheid voor voetgangers en een betere infrastructuur voor fietsers. Zonder resultaat.”

 1. Fietsster (30) overleden na aanrijding in Vorst: zicht automobiliste (21) mogelijk belemmerd door tram
  Vorst

  Fietsster (30) overleden na aanrijding in Vorst: zicht automobi­lis­te (21) mogelijk belemmerd door tram

  In de Albertlaan in de Brusselse gemeente Vorst is zaterdagavond een 30-jarige fietsster om het leven gekomen toen ze de straat op het zebrapad overstak en gegrepen werd door een wagen. Volgens de eerste vaststellingen was het zicht van de 21-jarige automobiliste mogelijk belemmerd door een stilstaande tram. De buurtbewoners zijn de zware ongevallen beu en plannen een petitie.
 2. Alle verdachten die dinsdag opgepakt werden in drugsmilieu werken op Brussels Airport: drie aangehouden, drie vrij onder voorwaarden
  Zaventem

  Alle verdachten die dinsdag opgepakt werden in drugsmili­eu werken op Brussels Airport: drie aangehou­den, drie vrij onder voorwaar­den

  De zes verdachten die dinsdag tijdens een grootschalige politieactie met huiszoekingen in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Brussel opgepakt werden, werkten allemaal op Brussels Airport. De onderzoeksrechter stelde het zestal in verdenking van de invoer van verdovende middelen. Drie van hen blijven aangehouden, de andere drie werden vrijgelaten onder voorwaarden.
 3. Voorzitter Thierry Dailly (RWDM) fier op licentie voor 1A: “Nu voortbouwen aan een competitievere ploeg”
  voetbal 1B

  Voorzitter Thierry Dailly (RWDM) fier op licentie voor 1A: “Nu voortbou­wen aan een competitie­ve­re ploeg”

  RWDM behaalde voor het tweede jaar op rij zijn licentie in de eerste zit. Een knappe prestatie voor een club met het kleinste budget in het profvoetbal. “Vorig seizoen kregen we onze licentie voor 1B, deze keer voldoen we aan alle criteria voor een licentie voor 1A. Een mooi visitekaartje voor potentiële sponsors, die we in deze coronatijden hard nodig hebben”, stelt voorzitter Thierry Dailly aan de vooravond van de laatste thuiswedstrijd dit seizoen, tegen Lommel.
 1. Lokaal actiecomité 1190/0 voert vrijdag actie aan kritiek verkeerspunt waar fietsster (30) om het leven kwam: “Snelheid verlagen is slechts eerste stap”
  Vorst

  Lokaal actieco­mité 1190/0 voert vrijdag actie aan kritiek verkeers­punt waar fietsster (30) om het leven kwam: “Snelheid verlagen is slechts eerste stap”

  Nadat een fietsster (30) afgelopen zaterdag het leven liet aan een oversteekplaats op de Albertlaan in Vorst roept het burgerplatform 1190/0 op om de snelheidslimiet van 50 kilometer per uur op het kritieke punt zo snel mogelijk te verlagen. Dat burgercollectief ijvert voor nul verkeersdoden in Vorst. “Het is niet de eerste keer dat er een zwaar ongeval plaatsvindt op dit punt.”
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen