Met pamfletten protesteren de deelnemers onder meer tegen de coronapas.
Volledig scherm
Met pamfletten protesteren de deelnemers onder meer tegen de coronapas. © BELGA

3.500 coronacritici protesteren in Brussel: voorlopig geen incidenten

BrusselIn de Europese wijk in Brussel hebben zaterdagmiddag zowat 3.500 mensen betoogd tegen de coronamaatregelen en de vaccinaties. Volgens de Brusselse politie waren er heel wat deelnemers uit Nederland en Duitsland. De betoging loopt stilaan op zijn einde en voorlopig zijn er nog geen incidenten gemeld.

 1. Proces rond metissenkinderen gestart: “Veel excuses maar geen schadevergoedingen”
  Brussel

  Proces rond metissen­kin­de­ren gestart: “Veel excuses maar geen schadever­goe­din­gen”

  “België heeft de moed niet gehad om de misdaad te erkennen. Het land wilde niet opdraaien voor de schade.” Dat zei Michèle Hirsch, een van de advocaten van de vijf metissenkinderen die de Belgische staat aanklagen voor misdaden tegen de menselijkheid. De vrouwen werden geboren in het koloniale Congo en waren allen kinderen van Congolese moeders en Belgische vaders. Ze werden bij hun ouders weggehaald vanwege hun gemengde afkomst en in een weeshuis geplaatst.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Waslijst positieve elementen, maar ex-hongerstaker Nezha (52) krijgt negatief advies in strijd voor regularisatie: “Als het moet, stop ik opnieuw met eten”
  PREMIUM
  Brussel

  Waslijst positieve elementen, maar ex-hongersta­ker Nezha (52) krijgt negatief advies in strijd voor regularisa­tie: “Als het moet, stop ik opnieuw met eten”

  Al twaalf jaar leeft de 52-jarige Nezha in ons land. Ze ontvluchtte Marokko om aan haar gewelddadige man te ontsnappen en belandde in het verenigingsleven in de hoofdstad. Ze heeft talloze jobs in het zwart op haar cv staan. Na twee maanden hongerstaking kreeg zij via haar advocate inzage in de status van haar regularisatiedossier. Haar advocate spreekt van een “staalhard dossier”, maar het voorlopig advies van de Dienst Vreemdelingenzaken is negatief.