Bram Deschryvere nam ook deel aan de manifestatie.
Volledig scherm
Bram Deschryvere nam ook deel aan de manifestatie. © Marc Baert

3.200 personen stappen mee in de nationale betoging van de vakbonden: “Het kan zo niet meer verder”

BrusselIn Brussel hebben er vandaag zo'n 3.200 afgevaardigden van de socialistische en christelijke vakbonden gemanifesteerd. Het brandpunt van de betoging was de loonnormwet. Die zorgt ervoor dat werknemers minder koopkracht hebben terwijl tegelijkertijd alles duurder wordt, aldus de vakbonden. “Het wordt onleefbaar”, klinkt het.

 1. Union wint de eerste helft tegen Seraing, dinsdag volgt de tweede. Trainer Felice Mazzu: “We gaan goed voorbereid moeten zijn”
  voetbal 1A

  Union wint de eerste helft tegen Seraing, dinsdag volgt de tweede. Trainer Felice Mazzu: “We gaan goed voorbereid moeten zijn”

  In een eerste helft die amper goed te volgen was door de dichte mist liet competitieleider Union tweemaal het net trillen. Voor het eerst op het hoogste niveau wisten Undav en Vanzeir in dezelfde match te scoren. Een feestje na het laatste fluitsignaal kwam er simpelweg niet omdat scheidsrechter De Cremer besliste dat er na de pauze niet voortgespeeld kon worden. Dinsdagavond volgt de tweede helft.
 2. Solidariteitswake voor 50e verjaardag Djalali: “Ondanks het gebrek aan contact weet hij dat we hier blijven vechten”
  Elsene

  Solidari­teits­wa­ke voor 50e verjaardag Djalali: “Ondanks het gebrek aan contact weet hij dat we hier blijven vechten”

  Tegenover de Iraanse ambassade, in de voortuin van de campus van de ULB, hielden donderdagavond een tiental personen een solidariteitswake voor de 50e verjaardag van Ahmadreza Djalali. De gastdocent van de VUB zit al bijna zes jaar vast in de Iraanse gevangenis. “We willen hem een gelukkige verjaardag wensen hoewel we weten dat het een ongelukkige verjaardag zal zijn”, zegt collega en vriend prof. dr. Gerlant Van Berlaer, kliniekhoofd van de spoedgevallendienst van het UZ Brussel.