Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

3.000 mensen op straat tegen vrouwengeweld: “Mogen niet langer als object behandeld worden”

BrusselDuizenden mensen hebben zondagmiddag gemanifesteerd tegen vrouwengeweld. Het was al het vijfde jaar op rij dat verschillende feministische organisaties hadden opgeroepen om op straat te komen.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Trainer Vincent Euvrard (RWDM) wil ongeslagen reeks van acht duels voortzetten: “Westerlo is nochtans taaie klant”
  voetbal 1B

  Trainer Vincent Euvrard (RWDM) wil ongeslagen reeks van acht duels voortzet­ten: “Westerlo is nochtans taaie klant”

  RWDM zit in een positieve spiraal. In zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar pakte de ploeg van trainer Euvrard haar derde zege op rij en ze is al acht competitiewedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert intussen van 17 oktober 2021. Dat is al meer dan drie maanden geleden. Ze verloor toen met 1-2 tegen Westerlo, dinsdagavond de tegenstander.