Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

3.000 mensen op straat tegen vrouwengeweld: “Mogen niet langer als object behandeld worden”

BrusselDuizenden mensen hebben zondagmiddag gemanifesteerd tegen vrouwengeweld. Het was al het vijfde jaar op rij dat verschillende feministische organisaties hadden opgeroepen om op straat te komen.

 1. Premie moet meer Hallenaren op de fiets krijgen, maar botst op kritiek: “Dit cadeau gaat het verschil niet maken”
  PREMIUM
  Halle

  Premie moet meer Hallenaren op de fiets krijgen, maar botst op kritiek: “Dit cadeau gaat het verschil niet maken”

  Hallenaren die in april een nieuwe fiets kopen krijgen van de stad een premie tot 200 euro. Amper een derde van de inwoners neemt de fiets en dat cijfer ligt ver onder het Vlaams gemiddelde. Na de invoering van de fietszone, nieuwe fietsenstallingen en een fietscampagne zet het stadsbestuur het charme-offensief verder. De vraag is of de subsidie mensen kan overtuigen om de auto wat vaker te laten staan.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 3. Winnaars van eindejaarstombola I Love Halle bekend
  Halle

  Winnaars van eindejaar­stom­bo­la I Love Halle bekend

  De Verenigde Handelaars van Halle hebben de prijzen verdeeld van de grote I Love Halle eindejaarstombola. Elke aankoop bij een handelaar in Halle tijdens de eindejaarsperiode leverde een tombola op voor de klanten. Janne, Fleur en Elise trokken vorige week vijf winnaars uit meer dan duizend inzendingen. Eona Mertens, Jef Marcelis, Rita Devillé, Paula Vandenbosch en Marjan Vanden Hoof wonnen elk een aankoopbon ter waarde van 300 euro die ze kunnen spenderen bij Juwelier Bosmans in Halle.
 1. Nachtclub Fuse mag twee dagen per week terug openen, maar wel onder voorwaarden: “Dit is geen overwinning, maar een wake-upcall”
  PREMIUM
  Brussel

  Nachtclub Fuse mag twee dagen per week terug openen, maar wel onder voorwaar­den: “Dit is geen overwin­ning, maar een wa­ke-up­call”

  Leefmilieu Brussel heeft beslist dat de Fuse haar deuren opnieuw mag openen, en dat twee dagen per week. Dat bevestigt woordvoerster Pascale Hourman. Aan de heropening zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moet de club binnen de twee jaar verhuizen, of betere geluidsisolatie plaatsen. “We zullen proberen ons aan de richtlijnen te houden, maar vrezen alsnog te moeten sluiten”, reageert de leiding van de Fuse via sociale media.