Sven Gatz, Brussels minister en bevoegd collegelid voor Nederlandstalig onderwijs in de Vlaamse Gemeenschapscommissie
Volledig scherm
Sven Gatz, Brussels minister en bevoegd collegelid voor Nederlandstalig onderwijs in de Vlaamse Gemeenschapscommissie © BELGA

18 scholen denken mee over toekomst Nederlandstalig onderwijs in Brussel

Brussels GewestHoe kunnen we het Nederlandstalig onderwijs in Brussel nog beter maken? Op die vraag hebben directies en leerkrachten van achttien Brusselse scholen uitgebreid geantwoord. Hun aanbevelingen worden gebruikt om het toekomstige beleid van het Brussels onderwijs uit te stippelen. Sven Gatz (Open Vld), bevoegd collegelid voor Nederlandstalig onderwijs in de Vlaamse Gemeenschapscommissie, maakte de aanbevelingen dinsdag bekend.

 1. Heb jij een foto van Brussel uit ver vervlogen tijden op zolder liggen?
  Brussel

  Heb jij een foto van Brussel uit ver vervlogen tijden op zolder liggen?

  Antwerps schrijver Tanguy Ottomer heeft jou nodig. De man achter ‘Time Machine Antwerpen’ heeft zijn oog laten vallen op de hoofdstad en werkt op dit ogenblik aan een Brussel-editie van zijn boek. Het recept: vijftig archiefbeelden van de stad, aangevuld met evenveel hedendaagse ‘replica’s’. Ottomer doet nu een oproep aan alle Brusselaars - of mensen met een uitgebreide postkaartcollectie - om Brus van .
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica