Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

17e editie van Brussels Airport Marathon: “Pittig parcours met veel afwisseling”

BrusselNa twee jaar afwezigheid kon de 17de Brussels Airport Marathon eindelijk terug doorgaan. Hoewel het weer het zondag liet afweten, konden de deelnemers wel proeven van een vernieuwd parcours. De Keniaan Dominic Mibei sleepte de overwinning in de wacht bij de marathon.

 1. Slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie bij Rainbow House Brussels
  Brussel

  Slechts vijf online meldingen rond LG­BTQIA+-fo­bie bij Rainbow House Brussels

  Het Rainbow House Brussels, het platform dat alle Brusselse LGBTQIA+-organisaties verenigt, heeft dit jaar tot dusver slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie ontvangen, zo blijkt uit gegevens die Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) opvroeg bij Staatssecretaris van Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou. “Wie als LGBTQIA+-persoon ooit al eens door Brussel wandelde, weet helaas dat dat cijfer nooit kan kloppen”, stelt Debaets.
 2. Stad Halle biedt hulp bij registratie voor jobbonus
  Halle

  Stad Halle biedt hulp bij registra­tie voor jobbonus

  Wie hulp nodig heeft bij het registren van het rekeningnummer voor de jobbonus kan daarvoor terecht bij de stad. Met de jobbonus wil de Vlaamse Regering werklozen aanmoedigen om werk te zoeken en wie minder verdient extra stimuleren om aan de slag te blijven. Hoeveel de jobbonus bedraagt, hangt af van het gemiddeld maandelijks brutoloon in het jaar 2021. Hoe lager het loon, hoe hoger de premie en dat tot maximum 600 euro voor wie minder dan 1800 euro bruto per maand verdient. De jobbonus wordt automatisch toegekend maar voor de bonus wordt uitbetaald moeten begunstigden wel hun rekeningnummer registreren. Daarbij willen medewerkers van het Sociaal Huis graag helpen. Dat kan op donderdag 8 december tussen 16 uur en 20 uur. Je moet dan wel eerst een afspraak maken. Voor meer informatie kan je hier terecht: www.halle.be/jobbonus.
 3. Parkeervakken, extra signalisatie en fietsstraat houden hardrijders niet tegen in Alsemberg: “Trajectcontrole enige oplossing in woonwijk”
  PREMIUM
  Alsemberg/Sint-Genesius-Rode

  Parkeervak­ken, extra signalisa­tie en fiets­straat houden hardrij­ders niet tegen in Alsemberg: “Traject­con­tro­le enige oplossing in woonwijk”

  Beersel controleert binnenkort de snelheid van het verkeer in de woonwijk Ingendael met ANPR-camera’s. Na jaren studiewerk en discussies werden maatregelen genomen maar dat haalde allemaal niets uit. “Trajectcontrole is de enige oplossing”, zegt schepen van Mobiliteit Kristien Vanhaverbeke (N-VA) die uitlegt waarom het verkeer door de wijk niet ontmoedigd wordt.