Archiefbeeld: Nuit Blanche
Volledig scherm
Archiefbeeld: Nuit Blanche © Dieter Nijs

17de editie van Nuit Blanche zoomt in op klimatologische urgentie

De 17de editie van Nuit Blanche in Brussel-stad belicht dit jaar de klimatologische urgentie. Op de site van Tour & Taxis worden op zaterdag 5 oktober liefst 15 installaties neergepoot die zich binnen het thema “Human >< Nature” inspireerden op de uitdagingen van duurzame ontwikkeling.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 3. “Vooral in Brussel enorme daling in tests afgelopen maand”: aangepaste teststrategie komt geen dag te vroeg voor Brussels coronacrisismanager Inge Neven
  Brussel

  “Vooral in Brussel enorme daling in tests afgelopen maand”: aangepaste teststrate­gie komt geen dag te vroeg voor Brussels coronacri­sis­ma­na­ger Inge Neven

  Vanaf maandag 23 november steken testcentra weer een extra tandje bij in de strijd tegen het coronavirus. Na een onderbreking van een maand worden ook hoogrisicocontacten zonder symptomen opnieuw getest op het coronavirus. Volgens Brussels coronacrisismanager Inge Neven zijn de barometers voor het gewest gunstig, maar is de daling van het aantal tests in de afgelopen maand wel lichtjes onrustbarend. De aangepaste teststrategie komt geen dag te vroeg.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas