Stanislas Mubiligi (61, tweede van links) omringd door zijn familie (vlnr.): schoonmoeder Thérèse (77), dochter Marie-Salome (19), zoon Isaac (21), dochter Marie-Olive (17) en echtgenote Venantie (55).
Volledig scherm
PREMIUM
Stanislas Mubiligi (61, tweede van links) omringd door zijn familie (vlnr.): schoonmoeder Thérèse (77), dochter Marie-Salome (19), zoon Isaac (21), dochter Marie-Olive (17) en echtgenote Venantie (55). © Marc Baert

107 dagen lag covid-patiënt Stanislas (61) in coma, nu is hij tegen alle verwachtingen in weer thuis: “Ik heb de dood gesproken, maar hij vergat me mee te nemen”

Sint-Jans-Molenbeek107 dagen lag Stanislas Mubiligi (61) in coma. Meermaals hadden artsen zijn vrouw en kinderen al voorbereid op het ergste: “Kom maar afscheid nemen. Hij zal het niet redden.” Maar Stanislas ontwaakte. Hij overwon Covid-19, een hersenbloeding, orgaanfalen en infecties. Na meer dan zeven maanden in het ziekenhuis, mocht hij deze week weer naar huis. “Ze zeggen dat het een wonder is dat ik nog leef.”

  1. ‘Soirée Zuur’ zwaait met fanfares crowdfundingsactie voor Brusselse horeca uit
    PREMIUM
    Brussels Gewest

    ‘Soirée Zuur’ zwaait met fanfares crowdfun­dings­ac­tie voor Brusselse horeca uit

    Op zo’n drie maanden tijd bracht de crowdfundingsactie ‘Zuur’ 683.000 euro in het laatje van 82 Brusselse horecazaken. Vrijdag sluit Growfunding de actie feestelijk af met fanfares in de Brusselse binnenstad en wordt het Zuur-bier uitgedeeld aan iedereen die de Brusselse cafés steunde tijdens de donkere sluitingsmaanden. “De actie heeft een nood die onder veel cafégangers leefde concreet gemaakt.”