Plantentuin Jean Massart
Volledig scherm
Plantentuin Jean Massart © Leefmilieu Brussel

100 jaar oude plantentuin in Oudergem opent voor het publiek

OudergemDe Plantentuin Jean Massart aan het Rood Klooster in Oudergem is zondag na anderhalf jaar van renovatie opengegaan ter gelegenheid van de werelddag van de biodiversiteit. De botanische tuin, die in 1922 aangelegd werd en voor academici voorbehouden was, gaat voor het eerst permanent voor het publiek open.

  1. Champagnestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroordelingen uit het verleden”
    Brussel

    Champag­nestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroorde­lin­gen uit het verleden”

    De jongeman die vorige maand inbrak in het Brusselse justitiepaleis is veroordeeld tot 15 maanden cel. De jongeman is lid van de beruchte Fuel Gang Deze bende kwam vorig jaar nog in het nieuws nadat ze een minderjarig meisje had ‘gekocht’ en ‘verhuurd’ aan mannen. Tijdens zijn inbraak, die hij filmde en op Snapchat zette, dronk hij champagne en richtte hij vernielingen aan. Omdat hij nu ook verschillende celstraffen uit het verleden dreigt uit te moeten zitten lijkt de rekening voor de champagne erg gepeperd te worden.