De impact van het mindere toerisme in de coronajaren was groot in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
De impact van het mindere toerisme in de coronajaren was groot in Brugge. © Benny Proot

Zoveel heeft twee jaar corona Brugge gekost... en daar zijn de volgende uitdagingen al: “De inflatie zal een grote impact hebben op onze stadsfinanciën”

BruggeTwee jaar coronacrisis heeft de stad Brugge liefst 41 miljoen euro gekost: van steunmaatregelen tot verlies van inkomsten door het ontbreken van toeristen. Grote projecten zijn daardoor niét gesneuveld, al blijft het opletten voor nieuwe uitdagingen, beseft schepen van Financiën Mercedes Van Volcem. “Een fusie kan alvast wat extra inkomsten opleveren”, stelt Van Volcem, die een gemeente op het oog heeft.

 1. “De voorverkoop loopt nu al beter dan de voorbije edities”: Cactusfestival maakt zich op voor knaller van een 39ste editie
  PREMIUM
  Brugge

  “De voorver­koop loopt nu al beter dan de voorbije edities”: Cactusfes­ti­val maakt zich op voor knaller van een 39ste editie

  Met Live Is Live en Feest in ‘t Park is het Brugse festivalseizoen stevig op gang getrokken. Straks is het de beurt aan het 39ste Cactusfestival, het grootste van allemaal. “Als er nieuwkomers op de kalender bijkomen, staan we daar met belangstelling naar te kijken”, zegt organisator Patrick Keersebilck, die met zijn organisatie voor een aantal cruciale maanden staat.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.