expo Mr Donka in het Zilverpand in Brugge
Volledig scherm
expo Mr Donka in het Zilverpand in Brugge © Benny Proot

Zoon van oud-VRT-baas Tony Mary exposeert in het Brugse Zilverpand

BruggeAnthony Mary (39), alias Mr. Donka, exposeert sinds vrijdag 17 september in The Office, het kantoor van Kunstmagazine in het Zilverpand in Brugge. Hij presenteert er een verzameling aan striptekeningen.

 1. REPORTAGE. Topchefs van morgen volgen drie jaar les in legendarisch driesterrenrestaurant: “Deze hogeschoolopleiding helpt ons bij onze droom”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Topchefs van morgen volgen drie jaar les in legenda­risch driester­ren­res­tau­rant: “Deze hogeschool­op­lei­ding helpt ons bij onze droom”

  30 jaar lang vormde het statige gebouw van De Karmeliet in de Langestraat in Brugge het decor voor een van de beste restaurants die ons land ooit gekend heeft. Tegenwoordig vervolmaken zo'n 30 topchefs van de toekomst er een bachelor in de Culinary Arts, de eerste hogeschoolopleiding voor koks en restaurantondernemers. “Zelfs jongeren uit Dubai, Roemenië en de Malediven hebben zich ingeschreven”, zegt docent Peter De Coster. Kijkt u even mee achter de schermen in De Karmeliet, waar u misschien ooit tóch nog eens de voeten onder tafel kan schuiven.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.