Stijn Dewitte werd na de derby slachtoffer van zinloos geweld
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn Dewitte werd na de derby slachtoffer van zinloos geweld © rv

“Zo’n laffe aanval, alleen omdat ik een groen-zwarte sjaal droeg?”: Stijn (23) loopt na Brugse derby breuken in het gezicht op

Brugge“Ze bléven maar op mijn hoofd schoppen”, zucht Stijn Dewitte (23). Zijn oogkas is gebroken, net zoals zijn neus en kaak. Maar behalve de fysieke pijn blijft de Cercle-supporter met veel vragen achter. De jongeman werd vrijdagavond na de derby tegen Club Brugge langs achter aangevallen. “Net op het moment dat ik dacht dat we ‘veilig’ waren, gebeurde het.”

 1. Kust is populairste bestemming van de Belg met jaarlijks 18 (!) miljoen daguitstappen
  Brugge/Kust

  Kust is populair­ste bestemming van de Belg met jaarlijks 18 (!) miljoen daguitstap­pen

  Belgen zijn vooral fan van de kust als ze op daguitstap trekken. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van West-Vlaams provinciebedrijf Westtoer, in samenwerking met onder meer Toerisme Vlaanderen. In Limburg houdt de Belg vooral van fietsen, in Antwerpen zijn attracties populairder. In totaal hebben de Belgen afgelopen jaar 81 miljoen daguitstappen gemaakt, waarvan 18 (!) miljoen naar de kust.
 2. Deze handelaars kijken uit naar Brugse kerstmarkt: “Het wordt een geweldige editie, want de toeristen zijn terug”
  PREMIUM
  Brugge

  Deze handelaars kijken uit naar Brugse kerstmarkt: “Het wordt een geweldige editie, want de toeristen zijn terug”

  Bekomen van de coronacrisis en gerustgesteld door de vele kerstbomen die voortaan de zwarte containers bedekken: de handelaars op de Brugse kerstmarkt kunnen vanaf vrijdag alleen maar positief vooruit kijken. Dat doen ze ook, want er heerst veel enthousiasme om eraan te beginnen. “Al zijn we ook benieuwd of de energiecrisis de portemonnee van de bezoekers vaker dicht zal houden”, zegt standhouder Dafne Van Windekens.