Elke verhuurder in Brugge, van een huis, appartement of dergelijke meer, zal een conformiteitsattest moeten kunnen voorleggen.
Volledig scherm
Elke verhuurder in Brugge, van een huis, appartement of dergelijke meer, zal een conformiteitsattest moeten kunnen voorleggen. © Benny Proot

Zo wil Brugge feller controleren op huurwoningen: “Geen heksenjacht, maar de kwaliteit móét in orde zijn”

BruggeBij iedere nieuwe verhuring in Brugge moet de verhuurder vanaf 1 januari 2022 een geldig conformiteitsattest kunnen voorleggen: een bewijs dat de kwaliteit van de woning oké is. De stad voert het systeem in om verkrotting tegen te gaan. Zes medewerkers gaan vanaf oktober op pad om controles uit te voeren. Het attest zal de verhuurder 90 euro kosten, maar blijft wel tien jaar geldig. Schepen Franky Demon legt uit wat er van de verhuurder verwacht wordt. 

  1. Niet corona, maar weer is spelbreker voor WECANDANCE, het eerste echte festival zonder mondmaskers en afstand: “En toch gaan we voor een topweekend”
    PREMIUM
    Zeebrugge

    Niet corona, maar weer is spelbreker voor WECANDANCE, het eerste echte festival zonder mondmas­kers en afstand: “En toch gaan we voor een topweekend”

    De eerste festivaldag van WECANDANCE, normaal morgen vrijdag op het strand van Zeebrugge, is last minute geannuleerd. Het weer gooit roet in het eten. Het is nochtans een spannend moment voor de Belgische festivalsector, want er komen dit weekend telkens maximaal 2.500 bezoekers per dag dansen en feesten op het officieel goedgekeurde testevent. “We popelen om mensen te laten knuffelen en genieten”, zegt organisator Bart Roman.