Studentenstad Brugge. Er valt behoorlijk wat te ontdekken voor de jongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Studentenstad Brugge. Er valt behoorlijk wat te ontdekken voor de jongeren. © Benny Proot

Zo onvergetelijk is de studententijd in Brugge: 15 tips om de stad te ontdekken

BruggeMet meer dan 10.000 zijn ze, de hogeschoolstudenten die dit academiejaar een opleiding volgen in Brugge. Een record én een mijlpaal voor de studentenstad. Geen paniek: er valt in Brugge méér dan genoeg te beleven. Waar kan je op kot, vind je een tweedehandsfiets of kan je terecht voor een ‘happy hour’? 15 tips om Brugge als studentenstad van dichterbij te leren kennen.

  1. Brugse ziekenhuizen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugse ziekenhui­zen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”

    Hoewel de besmettingscijfers stilaan stagneren, voelen ze in AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge de druk op de werking van het ziekenhuis en de dienst intensieve zorg toenemen. Vandaag liggen 43 coronapatiënten in Sint-Jan en 23 coronapatiënten in Sint-Lucas, waarvan er samen 28 op de diensten intensieve zorg zijn opgenomen. “Minder dringende ingrepen stellen we uit”, zegt Hans Rigauts van AZ Sint-Jan. “Het is dweilen met de kraan open”, vindt Nico Dierickx van het Sint-Lucasziekenhuis.