Onder andere in de Karel De Floustraat in Christus-Koning wonen bezorgde gezinnen.
Volledig scherm
Onder andere in de Karel De Floustraat in Christus-Koning wonen bezorgde gezinnen. © Benny Proot

Zit er cyanide in de grond of niet? Al 150 gezinnen in Christus-Koning willen gratis bodemstaal: “Het toont aan dat de mensen effectief bezorgd zijn”

BruggeDe opmerkelijke oproep van de stad Brugge waarbij bewoners in de wijk Christus-Koning een gratis bodemanalyse kunnen laten uitvoeren, valt duidelijk niet in dovemansoren. Al 150 gezinnen willen weten of er cyanide in hun grond zit. Na de PFOS-schandalen waren veel inwoners ongerust geworden. “Hopelijk kunnen we hen nu geruststellen”, zegt schepen Franky Demon.

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. 
Chez Albert opent nieuwe vestiging in centrum van Brugge: “De toeristen zijn echt dol op onze wafels”
  PREMIUM

  Chez Albert opent nieuwe vestiging in centrum van Brugge: “De toeristen zijn echt dol op onze wafels”

  Het begon in september 2011. Bruggeling Bert Vanaudenaerde (40) kocht een pand in de Breidelstraat en besliste om via raamverkoop wafels aan te bieden op autoloze zondag. Dat bleek meteen een schot in de roos en zo werd Chez Albert geboren. Ondertussen blijft het succesverhaal voortduren want in juni opent Bert zijn derde wafelzaak in het hartje van Brugge. Hoe verklaart hij zelf het succes van zijn concept?
  Brugge