Het Zilverpand in Brugge, waar de binnenkoer een metamorfose zal ondergaan.
Volledig scherm
Het Zilverpand in Brugge, waar de binnenkoer een metamorfose zal ondergaan. © Benny Proot

Zilverpand krijgt heraanleg in 2021: “Aantrekkelijker plein zal leegstand doen dalen”

De stad Brugge bevraagt de komende drie weken de buurtbewoners, handelaars en scholen rond het Zilverpand over hoe zij het binnenplein in de toekomst zien. De stad wil het winkelcentrum tussen Noord- en Zuidzandstraat in 2021 namelijk heraanleggen. “Door het aantrekkelijker te maken, willen we de leegstand er voorkomen.”

  1. Acht jaar nadat loodsbrand leven van twee Polen eist, riskeert zaakvoerder transportbedrijf 4,5 jaar cel en monsterboetes. “Alles draaide om geld, geld en geld”
    PREMIUM
    Wingene

    Acht jaar nadat loodsbrand leven van twee Polen eist, riskeert zaakvoer­der transport­be­drijf 4,5 jaar cel en monsterboe­tes. “Alles draaide om geld, geld en geld”

    De zaakvoerder van transportbedrijf Krismar uit Wingene riskeert 4,5 jaar cel voor mensenhandel, onopzettelijke doding en sociale fraude. In een loods van de firma van Kris C. (49) kwamen acht jaar geleden twee Poolse werknemers om het leven bij een nachtelijke brand. Het arbeidsauditoraat vorderde tegen de man en z'n vennootschappen miljoenen aan verbeurdverklaringen en boetes. Volgens de verdediging is die strafvordering echter onontvankelijk en moeten de beklaagden vrijuit gaan.