Karl Devriendt en Cindy Magherman in het interieur van hun nieuwe zaak.
Volledig scherm
Karl Devriendt en Cindy Magherman in het interieur van hun nieuwe zaak. © Benny Proot

Zeno maakt plaats voor Eethuis Karl

BRUGGEIn de Vlamingstraat, op de plaats waar een jaar geleden het toprestaurant Zeno de deuren sloot, opent donderdag het nieuwe Eethuis Karl. Dat is de eerste zaak van Karl Devriendt (40) en Cindy Magherman (45). "Ik heb altijd in de horeca gewerkt, maar een eigen zaak is echt een droom die uitkomt", zegt Karl Devriendt.

 1. REPORTAGE. De Ronde in de etalage van Brugse winkels: “Amerikanen, Engelsen en Australiërs zijn gek op de truitjes”
  PREMIUM

  REPORTAGE. De Ronde in de etalage van Brugse winkels: “Amerikanen, Engelsen en Austra­liërs zijn gek op de truitjes”

  Vlaanderens Mooiste komt thuis en dat zie je ook in verschillende etalages in Brugge. Of wat dacht u van een tafereel van de start van de koers in chocolade? Maar ook een antiekzaak, een fietshandel en een woon- en accessoirewinkel spelen graag in op de terugkeer. Wat vinden de middenstanders er eigenlijk van dat het grootse wielerevent opnieuw neerstrijkt in de Breydelstad?
  Brugge
 2. Tamara (42) doet oproep na nieuw filmpje van geweld in Brugge: “Mijn dochter werd ooit slachtoffer. Denk ná voor je zoiets doet”
  PREMIUM

  Tamara (42) doet oproep na nieuw filmpje van geweld in Brugge: “Mijn dochter werd ooit slachtof­fer. Denk ná voor je zoiets doet”

  De beelden van tieners die een jongen met een mes bedreigen in centrum Brugge, doet menig Bruggeling terugdenken aan de beruchte meisjesbende Zehbi’s. Zij terroriseerden enkele jaren geleden maandenlang de Brugse stationsbuurt en filmden hun daden. De mama van één van de slachtoffers destijds - het meisje was amper 15 en werd in elkaar geslagen - weet wat de gevolgen kunnen zijn. “Mijn dochter was getraumatiseerd", doet Tamara Sarrazyn (42) haar verhaal.
  Brugge
 3. Sijsele krijgt nieuw en betaalbaar woonproject: “Wonen in Damme is hot, maar eigen inwoners krijgen voorrang”
  PREMIUM

  Sijsele krijgt nieuw en betaalbaar woonpro­ject: “Wonen in Damme is hot, maar eigen inwoners krijgen voorrang”

  Op een boogscheut van het centrum van Sijsele realiseert WVI samen met de stad, sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo en bouwheren Durabrik, Matexi en Danneels het hedendaags woonproject Stakendijke. De komende jaren zullen er op de nieuwe woonsite naast woonzorgcentrum De Stek 136 huizen en appartementen worden gebouwd. Inwoners van Damme, of mensen die in de stad werken, krijgen voorrang bij de start van de verkoop.
  Damme