Het Belfort van Brugge, of toch een replica in de Chinese stad Dongguan.
Volledig scherm
Het Belfort van Brugge, of toch een replica in de Chinese stad Dongguan. © RV

Zelfs het Belfort bouwen ze na: Brugge kan je nu ook bezoeken in de Chinese stad Dongguan

Wie niet beter weet, waant zich in Europa. De onderzoekscampus Ox Horn van Huawei, in miljoenenstad Dongguan in China, bestaat uit 108 Europese gebouwen. Er is zelfs een stukje Brugge nagebouwd.

 1. Tot ongeloof van buurt én stad: provincie keurt drie windmolens langs N31 in Brugge en Zuienkerke goed
  Brugge/Zuienkerke

  Tot ongeloof van buurt én stad: provincie keurt drie windmolens langs N31 in Brugge en Zuienkerke goed

  Provincie West-Vlaanderen keurt de vergunning voor de bouw en uitbating van drie windmolens langs de N31, op de grens van Brugge en Zuienkerke, onder voorwaarden goed. Dat is verrassend en een slag in het gezicht voor de buurtbewoners van de Vagevuurwijk in Zuienkerke. “Ik overleg met de burgemeester van Zuienkerke welke juridische stappen we kunnen nemen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).
 2. Twee ex-werknemers van Bonduelle riskeren celstraf voor diefstal van zo'n 8.000 conserven: “Jaloerse ex zorgde voor doorbraak”
  Kortemark/Koekelare/Houthulst/Brugge

  Twee ex-werknemers van Bonduelle riskeren celstraf voor diefstal van zo'n 8.000 conserven: “Jaloerse ex zorgde voor doorbraak”

  Twee ex-werknemers van groentenconservenfabrikant Bonduelle in Kortemark staan in de Brugse rechtbank terecht voor een bizarre diefstal. R.D. (42) uit Koekelare en D.D. (36) uit Houthulst zouden volgens het bedrijf palletten met in totaal 8.000 conserven gestolen hebben. Vreemd genoeg kwamen de feiten aan het licht door de ex-vriendin van R.D.