Zarra Neirynck uit Brugge wil de buurt vriendelijker maken met de Knikjesstraat
Volledig scherm
Zarra Neirynck uit Brugge wil de buurt vriendelijker maken met de Knikjesstraat © Benny Proot

Zarra (15) wil Bruggeling leren ‘knikken’ en lanceert ‘Knikjesstraat’: “Vriendelijk goedendag zeggen kost toch geen moeite?”

Ze is amper 15 jaar, maar de Brugse Zarra Neirynck is dit weekend gestart met een bijzondere missie: haar straat, buurt en bij uitbreiding heel West-Vlaanderen ‘hallo’ leren zeggen tegen elkaar. Speciaal daarvoor roept ze de ‘Knikjesstraat’ in het leven. “Op vakantie merkte ik dat er heel wat mensen vreemd opkeken toen ik spontaan goedendag zei. Dat wil ik veranderen in mijn eigen buurt en stad”, zegt Zarra.

15 reacties

 • Monique Maertens

  3 jaar geleden
  Tof initiatief, vind het ook fijn om goeiendag, sommigen hier in Brugge zijn echte zuurpruimen. Ik was jaren geleden in Oostenrijk, wandelen de bergen in, iedereen die je daar tegen kwam zei “Gruss Got” dit vond ik zo mooi dat ik sindsdien altijd goeiendag of goeienavond zeg !
 • Erwin Fiers

  3 jaar geleden
  Tine Duyck.Ik betwijfel of Oostvlamingen vriendelijker zijn.Bij ons is dat hier ver te zoeken.Tegenwoordig lopen er hier meer met een hoge dunk rond of wat anders.En waar ik woon is dat nooit anders geweest.We leven nog altijd in een klassemaatschappij.Door de grote kloof tussen arm en rijk( materialisme) migratie, betalingen, werkdruk, internet,mentaliteitsverandering is dat niet zo maar om te keren.De mensen gaan eerst naar dat bordje kijken.Daarna niet meer.En we zitten weer in het oude
 • Freddy De Vos

  3 jaar geleden
  Tegen iedereen goeie dag zeggen gaat voor problemen zorgen vrees ik!
 • Angelo Cabooter

  3 jaar geleden
  Niet iedereen zegt graag goedendag tegen een vreemde. En de meeste mensen die je in Brugge tegenkomt zijn toeristen, vooral in de winkelstraten. Maar als er iemand goedendag zegt, dan is het beleefd als je het terugdoet.
 • Tine Duyck

  3 jaar geleden
  Prachtig !!! Ik ben van Brugge afkomstig, woon al jaren in Oost-vlaanderen (waar ze toch vriendelijker zijn, vind ik) en ik denk het telkens weer als ik in West-Vlaanderen en vooral Brugge kom: wat zijn ze hier op zichzelf gesteld en onvriendelijk tegen mekaar ! Dus ... doe zo voort Meid !! Héél mooi idee.