Fieto de verkeersclown
Volledig scherm
PREMIUM
Fieto de verkeersclown © Benny Proot

Wie is Fieto, de verkeersclown die z’n kleurrijke plunje aan haak hing na incident aan schoolpoort? “Al meer middelvingers gezien dan me lief is. Maar ik voel steeds meer respect”

BruggeDe steun vanuit de politiek, de school, de ouders en de kinderen was overweldigend. Het deed Stefaan beseffen dat Fieto de verkeersclown wel degelijk een verschil maakt voor de verkeersveiligheid aan de poorten van de basisschool in de Brugse wijk Christus Koning. Toch zal 2021 voor altijd het jaar blijven waarin de verkeersclown zijn kostuum aan de haak hing, nadat een vrouw die zijn bevelen had genegeerd, werd vrijgesproken in de politierechtbank. “Het was een kwade, impulsieve beslissing", blikt Fieto terug. Wij gingen op zoek naar de man achter de rode neus. 

  1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
    Streamz

    Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

    True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.