Zo zal de dakserre Agrotopia in Roeselare eruit zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zal de dakserre Agrotopia in Roeselare eruit zien. © META architectuurbureau/ Van Bergen Kolpa Architecten

West-Vlaanderen investeert in vijf jaar liefst 246 miljoen euro: “Er komen fietssnelwegen, bufferbekkens en mooiere natuurdomeinen”

De provincie West-Vlaanderen zal de komende vijf jaar maar liefst 246 miljoen euro investeren, waarvan 53,15 miljoen euro in 2020. Belangrijk zijn de uitbreiding van de fietsnetwerken en -snelwegen en de aanleg van gecontroleerde overstromingsgebieden, maar ook de bouw van de dakserre Agrotopia in Roeselare en de inrichting van het Provinciaal Hof in Brugge. Ontdek hieronder alle belangrijke projecten.

1 reactie

 • jo vandenberghe

  2 jaar geleden
  Gaan ze uiteindelijk eens stoppen met het kappen van bomen dan?
 1. Betalen we weldra meer voor een Brugse Zot of Paljas door dreigend glastekort? “Door de oorlog zijn grondstoffen een pak duurder geworden”
  PREMIUM
  Brugge

  Betalen we weldra meer voor een Brugse Zot of Paljas door dreigend glastekort? “Door de oorlog zijn grondstof­fen een pak duurder geworden”

  De biermarkt is ‘zeer gespannen’, door de steeds duurder wordende grondstoffen. Er dreigt onder meer een schaarste aan glas voor de productie van flesjes. Vooral de kleine en middelgrote brouwerijen zullen geraakt worden. “We hebben onze Brugse Zot al duurder moeten maken, en er zit mogelijk nog een prijsstijging aan te komen”, zegt Xavier Vanneste van De Halve Maan.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.