Het ontwerp van het nieuwe stadion van Club Brugge, A&E Architecten.
Volledig scherm
Het ontwerp van het nieuwe stadion van Club Brugge, A&E Architecten. © A&E architecten

West-Vlaamse Milieufederatie boos om uitspraken burgemeester in stadiondossier: “Uitspraken leiden tot intimidaties en bedreigingen”

De West-Vlaamse Milieufederatie schaart zich pal achter Groen vzw als het gaat om het Brugse stadiondossier, dat inmiddels al 13 jaar aansleept. “Brugs burgemeester Dirk De fauw wijst naar Groen vzw als enige oorzaak van de malaise in het stadiondossier. Manifest onwaar. De onterechte beschuldigingen leiden tot een golf van intimidaties en bedreigingen aan het adres van de leden van Groen vzw”, laat de West-Vlaamse Milieufederatie weten. 

 1. Stadiondossier Club Brugge zit ook na gespreksronde burgemeester muurvast: vzw Groen wil niet wijken

  Stadiondos­sier Club Brugge zit ook na gespreks­ron­de burgemees­ter muurvast: vzw Groen wil niet wijken

  Het stadiondossier van Club Brugge zit muurvast, dat blijkt nogmaals na een schriftelijke vraag van twee gemeenteraadsleden aan burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Ik heb met alle betrokken partijen samengezeten en het is enkel de vzw Groen die op papier zet dat ze niet zullen stoppen met procederen. Natuurlijk is het frustrerend dat dit dossier blijft aanslepen. Niemand kan zeggen wanneer er een beslissing wordt genomen”, zegt De fauw.
 2. Twee Brugse woonzorgcentra in lockdown na coronabesmettingen: “We kunnen ons geen uitbraak permitteren”
  Brugge

  Twee Brugse woonzorg­cen­tra in lockdown na coronabe­smet­tin­gen: “We kunnen ons geen uitbraak permitte­ren”

  Twee Brugse woonzorgcentra zijn momenteel in lockdown, nadat er bewoners en een personeelslid positief hebben getest op het coronavirus. Het gaat om een preventieve maatregel om een uitbraak te vermijden. Alle bewoners en werknemers van Hallenhuis en De Vliedberg moeten nu een test ondergaan. “In afwachting wordt geen bezoek toegelaten”, zegt schepen van Sociale Zaken Pablo Annys (sp.a). Binnen de muren van Westervier, dat 38 bewoners verloor tijdens de eerste coronagolf, blijven ze vooralsnog gespaard. Al hanteren ze daar nu wel code rood.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement