Carl Decaluwé wil 60-plussers op verplichte fietscursus.
Volledig scherm
Carl Decaluwé wil 60-plussers op verplichte fietscursus. © Vertommen/Proot

West-Vlaams gouverneur wil alle 60-plussers op fietscursus sturen: “Betrokkenheid tweewielers bij ongevallen was nooit zo groot”

West-VlaanderenIn 2020 zijn er in West-Vlaanderen 51 verkeersdoden gevallen. Dat is het laagste aantal sinds 2011. In 46 procent van de gevallen waren fietsers betrokken. Dat was nog nooit zo hoog en een verdubbeling ten opzichte van het jaar voordien. Daarom wil gouverneur Carl Decaluwé alle 60-plussers op fietscursus sturen. Seniorenorganisatie Okra verwacht dat heel wat 60-plussers op de uitnodiging in zal gaan.

  1. Ex-Olympiër Stefaan Maene (49): “Mijn schatkist aan gedachten gebruik ik nu als coach”
    Zwemmen bijna vergeten olympiërs

    Ex-Olym­piër Stefaan Maene (49): “Mijn schatkist aan gedachten gebruik ik nu als coach”

    Stefaan Maene zwom in 1992 op de Olympische Spelen in Barcelona de finale op de 200 meter rugslag. Een tattoo van de olympische ringen op de linkerarm herinnert hem blijvend aan dit exploot. Brons op het WK van 1993 en op het EK van 1995 en een hele klad Belgische records zetten verder zijn talent in de verf. Toch is vooral Stefaan er zich van bewust dat hij niet het onderste uit de kan haalde. Al behoort Maene zeker in het rijtje kleurrijke Olympiërs thuis.