Het werk van Ensor
Volledig scherm
Het werk van Ensor © RV

Werken van Ensor en Reckelbus vervoegen indrukwekkende collectie van Musea Brugge

BruggeMusea Brugge heeft bij Van de Wiele Veilingen twee werken aangekocht van de onovertroffen grootmeester James Ensor (1860-1949) en de Brugse kunstenaar Louis Reckelbus (1864-1958). Beide aanwinsten sluiten mooi aan bij de bestaande collecties.

 1. Jonge West-Vlamingen zijn met beursapp 1 van 1.000 meest trending bedrijven: “Gezondheid en geld zijn belangrijk in het leven. Met dat laatste kunnen wij helpen”
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  Jonge West-Vlamingen zijn met beursapp 1 van 1.000 meest trending bedrijven: “Gezondheid en geld zijn belangrijk in het leven. Met dat laatste kunnen wij helpen”

  Hun applicatie ‘Beurzbyte’ wordt pas volgende maandag wereldwijd gelanceerd, maar nu al staat de start-up van de twee West-Vlamingen Niels Soete (25) en Pedram Parhizkari (32) tussen de 1.000 meest trending start-upbedrijven van het moment. Het jonge bedrijf zegt de kloof tussen de gewone man en de financiële markten te willen verkleinen. “Iedereen moet toegang krijgen tot de beurs, en wij willen mensen helpen de juiste keuzes te maken", zeggen ze.
 2. "Eén van de grootste drugslabo's ooit in België": tot 12 jaar cel gevraagd voor drugsbende die meer dan 2 ton speed kon maken in oude varkensstal
  PREMIUM
  Lendelede/Oostende/Brugge

  "Eén van de grootste drugsla­bo's ooit in België": tot 12 jaar cel gevraagd voor drugsbende die meer dan 2 ton speed kon maken in oude varkens­stal

  Aanvankelijk was het plan om er een cannabisplantage in te richten, maar de varkensurine had de stal daarvoor onbruikbaar gemaakt. Een drugsbende besliste dan maar om in de loods in Lendelede een speedlabo te installeren. Wat speurders er in september 2020 aantroffen, tartte alle verbeelding. Hoe professioneel de bende het aanpakte, bleek op het proces.