Benny Proot
Volledig scherm
PREMIUM
© Benny Proot

WEEKENDTIPS. Warme gezelligheid en genieten van lichtkunst: vijf weekendtips aan de kust en in Brugge

Brugge/Knokke-Heist/OostendeZélfs in sombere coronatijden heeft een mens nood aan ontspanning. Ondanks de vele beperkingen, zijn er nog verschillende zaken die wél doorgaan. Wij zetten enkele tips voor dit weekend op een rij. Van lichtkunst in Knokke tot een bezoek aan de kerstman in Oostende. 

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Brugges grootste cultuurtempel mag vanaf vrijdag weer 900 mensen in concertzaal ontvangen: “We gaan onze 20ste verjaardag in stijl vieren”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugges grootste cultuurtem­pel mag vanaf vrijdag weer 900 mensen in concert­zaal ontvangen: “We gaan onze 20ste verjaardag in stijl vieren”

  Aan de vooravond van de 20ste verjaardag van het Brugse Concertgebouw - het opende op 20 februari 2002 - mag Brugges grootste cultuurhuis eindelijk weer plannen maken. De versoepelingen voor de cultuursector, waaronder de nieuwe coronabarometer, zorgen voor ademruimte. “We weten nu écht waar we aan toe zijn de komende maanden”, glimlacht directeur Katrien Van Eeckhoutte. “Ons feestprogramma hebben we de voorbije maanden al tig keer aangepast.”